1. >Retsepti
  2. >Кремообразно ризото с гъби

Кремообразно ризото с гъби

Гъби с ориз? Нещо по-добро – кремообразно ризото, което ще ви разтопи от наслада! Опитайте от рецептите на Бондюел.
Достъпни
3 човек/души
30 мин
Съставки
за 3 човек/души
315 г Нарязани гъби Bonduelle

200 г зелени аспержи

4 с.л. зехтин

2 глави дребен лук, нарязан наситно

2 скилидки чесън, нарязан наситно

400 г ризото

1 малка бутилка сухо бяло вино

1,5 л зеленчуков бульон

40 г масло

100 г настърган пармезан
Съставки за 3човек/души
315 г Нарязани гъби Bonduelle

200 г зелени аспержи

4 с.л. зехтин

2 глави дребен лук, нарязан наситно

2 скилидки чесън, нарязан наситно

400 г ризото

1 малка бутилка сухо бяло вино

1,5 л зеленчуков бульон

40 г масло

100 г настърган пармезан
  1. Стъпка 1
    Подготовка: За постигане на кремообразна консистенция, добавете маслото колкото орех и и пармезана към ризотото след като оризът е готов. След това покрийте ризотото и го оставете да почине няколко минути.Начин на приготвяне
  2. Стъпка 2
    Измийте аспержите, нарежете ги на парченца и ги бланширайте, след което ги изплакнете със студена вода.
  3. Стъпка 3
    Добавете брашното и го разбийте добре с бульона. Оставете всичко да се готви за 20 мин. От време на време разбърквайте, за да се сгъсти леко супата.
  4. Стъпка 4
    Загрейте зехтина в тенджера.  Запържете дребния лук и чесъна и добавете ориза. Сгответе ориза като го бъркате 34 мин. Добавете виното и го ставете да се изпари на силен огън. Добавете половината от гъбите.
  5. Стъпка 5
    Загрейте бульона в друга тенджера. Добавете бульона на тънка струйка към ориза като разбърквате, докато се поеме от ориза. Продължете готвенето на ориза (около 20 мин.)
  6. Стъпка 6
    Добавете аспержите и останалите гъби и оставете да къкри около 10 мин. (проверете времето за приготвяне, посочено върху опаковката). Ризотото трябва да стане кремообразно. В случай на нужда, добавете още малко бульон.
  7. Стъпка 7
    След като готвенето приключи, добавете масло колкото орех и една шепа пармезан. Отдръпнете от огъня и оставете настрани, без да отваряте капака. Поднесете ризотото веднага с прясно смлян черен пипер и пармезан. 
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда
  • Поширани яйца със зелен фасул и ечемик

    Здравословна закуска със зърнени храни Bonduelle

  • Пълнена тиква с цели гъби

    Трик или лакомство? Как да създадете празнична вечеря за вечерта на Хелоуин

  • Зеленчукови сарми с гъби и моркови

    ПОДХОДЯЩО ЗА ПОСТИ Традиционните вкусни зелеви сарми, този път приготвени по вегетариански!