Трябва да приемете бисквитките на Youtube, за да видите този видеоклип
Пролетни оризови ролца със зеленчуци
просто просто вкусно ястие!
Достъпни
3 човек/души
30 мин
Съставки
за 3 човек/души
2 пакета (800 г) Императорски микс Bonduelle
10-ина оризови листа
14-15 листенца пресен босилек
1 стрък пресен лук или праз
1 с.л. соев сос Kikkoman
Фина шунка на вкус и по желание
4 с.л. медена горчица
разтопено масло: 50 гр
сол и малко черен пипер на вкус
сок от ½ лимон
бульон: 125 мл
Съставки за 3човек/души
2 пакета (800 г) Императорски микс Bonduelle
10-ина оризови листа
14-15 листенца пресен босилек
1 стрък пресен лук или праз
1 с.л. соев сос Kikkoman
Фина шунка на вкус и по желание
4 с.л. медена горчица
разтопено масло: 50 гр
сол и малко черен пипер на вкус
сок от ½ лимон
бульон: 125 мл
Стъпка 1
Оризовите кори се слагат между мокри кърпи за около минута, докато омекнат. Приготвя се сосът и се охлажда.
Стъпка 2
В средата на всяка кора се подреждат босилекът, 1-2 ч.л. от приготвения на уред за готвене на пара Bonduelle Royal Mix, накъсана на малки парчета шунка и ситно нарязан пресен лук.
Стъпка 3
Разпределете в чинии и украсете с пикантния колбас и сирене.
Стъпка 4
Веднага след това са готови за консумация, като може да се залеят с допълнително сос.
Стъпка 5
За соса: всички продукти последователно се изсипват в тенджерка, след което се разбиват на умерена температура, докато сосът се сгъсти по ваш вкус.
Съвет за готвене, заглавие
По желание и в зависимост от вашия вкус може да замените шунката със скариди, гъби (което ще направи рулцата малко по-тежки) или ситно накълцано сварено на пара бяло пилешко месо.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда▶
Сьомга с пролетен микс
Сьомга с пролетен микс
Риба на тиган в лимоново-маслен сос с бр...
Не знаете как да изненадате любимите си хора за вечеря? Е, рибно филе заедно с вкусни цветчета броко...
Терияки скариди с броколи и карфиол
Азиатската кухня отново ще ви изненада с проста и вкусна рецепта. Каним ви да опитате Императорския ...