1. >Retsepti
  2. >Зелен фасул с копър

Зелен фасул с копър

Топъл зелен фасул с чесън и много копър! Лесен за приготвяне и за наслаждаване. Може да бъде консумиран както като предястие, така и като основно ястие.
Лесни
2 човек/души
15 мин
Съставки
за 2 човек/души
1 пакет (400 г) нарязан зелен фасул Bonduelle

10 чери домата

1 червена чушка

2 скилидки чесън

1 връзка копър

1 чаша зеленчуков бульон

5 ч.л. зехтин

кълнове

черна сол

сол

пипер
Съставки за 2човек/души
1 пакет (400 г) нарязан зелен фасул Bonduelle

10 чери домата

1 червена чушка

2 скилидки чесън

1 връзка копър

1 чаша зеленчуков бульон

5 ч.л. зехтин

кълнове

черна сол

сол

пипер
  1. Стъпка 1
    Нарежете чесъна на големи парчета и го запържете в тиган със зехтин. Добавете червената чушка, нарязана на тънки ивици. Подправете със солта и пипера, добавете зеления фасул и сотирайте.
  2. Стъпка 2
    Прибавете доматите, които са предварително нарязани на две, и зеленчуковия бульон. Оставете ги да се варят в продължение на 4-5 минути. Накрая добавете наситнения копър.
  3. Стъпка 3
    Изсипете нарязаното на ленти прошуто в загрята мазнина и го сотирайте, докато стане златисто на цвят. Извадете лентите прошуто и ги разположете върху лист готварска хартия, за да се отече мазнината. Сипете супата от грах в чиния или купа и след украсете със запеченото прошуто и кълнове от репички.
Съвет за готвене, заглавие
Можете да украсите ястието с индийска черна сол, позната като „Кала Намак“. Това е вулканична сол, изключително популярна в Индия и Пакистан, където се използва в много традиционни за този регион рецепти.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда
  • Азиатска оризова салата

    Специфична за китайската кухня, оризова салата ще бъде иновация във вашата книга с рецепти. Свежият вкус на тази рецепта ще осигури обилен обяд.

  • Салата с трицветна паста с яйца, царевиц...

    Любителите на пастата ще се влюбят в тази рецепта. Вкусна и лесна за приготвяне, трицветната паста с...

  • Филе от пъстърва със зелен фасул и ечеми...

    Филе от пъстърва със зелен фасул и ечемик