1. >Retsepti
  2. >Скариди в чеснов сос

Скариди в чеснов сос

Рецепта за скариди в чеснов сос, ястие от виетнамската кухня.
Достъпни
8 човек/души
30 мин
Съставки
за 8 човек/души
2-3 лъжици зехтин

1 кг обелени кралски скариди

50 г безсолно масло

2-3 скилидки чесън, дребно накълцан

2 лъжици корен от магданоз, нарязан

Сол и прясно смлян черен пипер

2 лъжици сок от лимон

1 хрупкава франзела, дебело нарязана за сервиране
Съставки за 8човек/души
2-3 лъжици зехтин

1 кг обелени кралски скариди

50 г безсолно масло

2-3 скилидки чесън, дребно накълцан

2 лъжици корен от магданоз, нарязан

Сол и прясно смлян черен пипер

2 лъжици сок от лимон

1 хрупкава франзела, дебело нарязана за сервиране
  1. Стъпка 1
    Загрейте голям плосък тиган, добавете олио и запържете скаридите на части.
  2. Стъпка 2
    Избършете тигана с хартиена кърпа, добавете масло и загрейте докато маслото започне да се пени.
  3. Стъпка 3
    Рендосайте китайското зеле, а морковите нарежете на стълбчета. Поставете в купа и залейте със соса, добавете нарязаното или накъсаното на парчета пилешко месо, разбъркайте.
  4. Стъпка 4
    След това добавете скаридите върху горещия тиган. Подправете със сол и пипер.
  5. Стъпка 5
    Поръсете със сока от лимон и раздрусайте за да покриете скаридите със соса.
Съвет за готвене, заглавие
Сервира се веднага в малки, глинени съдове с хрупкав хляб.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда
  • Печени пилешки бутчета с билково масло и...

    Печени пилешки бутчета с билково масло и зеленчуци по селски

  • Сьомга с пролетен микс

    Сьомга с пролетен микс

  • Испански микс с чоризо и пиле

    Испанската кухня, пълна с цвят и вкус, вече идва и във вашия дом чрез Испанския оризов микс от Bondu...