Адана кебап с кисели краставички
Тази турска рецепта, приготвена в румънски стил с мляно агнешко и телешко месо, е добра алтернатива на традиционната кайма на скара.
Достъпни
2 човек/души
30 мин
Съставки
за 2 човек/души
500 г фини корнишони в оцет 3-6 см Bonduelle
450 г мляно агнешко и телешко месо
150 г кисело мляко
2 чушки
2 люти чушки
2 скилидки чесън
2 пера зелен лук
1/2 лук
1 клонче чери домати
магданоз
кимион
кориандър
сладък червен пипер на прах
сумак
сушена мента
маслиново масло
сол
черен пипер
450 г мляно агнешко и телешко месо
150 г кисело мляко
2 чушки
2 люти чушки
2 скилидки чесън
2 пера зелен лук
1/2 лук
1 клонче чери домати
магданоз
кимион
кориандър
сладък червен пипер на прах
сумак
сушена мента
маслиново масло
сол
черен пипер
Съставки за 2човек/души
500 г фини корнишони в оцет 3-6 см Bonduelle
450 г мляно агнешко и телешко месо
150 г кисело мляко
2 чушки
2 люти чушки
2 скилидки чесън
2 пера зелен лук
1/2 лук
1 клонче чери домати
магданоз
кимион
кориандър
сладък червен пипер на прах
сумак
сушена мента
маслиново масло
сол
черен пипер
450 г мляно агнешко и телешко месо
150 г кисело мляко
2 чушки
2 люти чушки
2 скилидки чесън
2 пера зелен лук
1/2 лук
1 клонче чери домати
магданоз
кимион
кориандър
сладък червен пипер на прах
сумак
сушена мента
маслиново масло
сол
черен пипер
- Стъпка 1Лукът, чесънът, чушките, магданозът се нарязват на ситно и се смесват с агнешкото и телешкото месо. След като ги смесите, подправете със сумак, кориандър, червен пипер, кимион, сол и черен пипер. Разбъркайте всичко, докато стане хомогенна смес.
- Стъпка 2Сложете малко олио върху грил тиган и го оставете да загрее, докато приготвяте шишчетата. За по-лесно приготвяне на месото от шишчето, намокрете ръцете си с вода и оформете месото върху дървени пръчки. След това ги сложете в тигана и ги гответе от всички страни, докато покафенеят.
- Стъпка 3Отделно в тенджера задушете зеленчуковата смес от карфиол с малко масло. С помощта на блендер хомогенизирайте състава, като постепенно добавяте мляко и след това течна сметана.
- Стъпка 4В малка купа пригответе соса. Към киселото мляко добавете счукания чесън, маслиновото масло и изсушената мента. Разбъркайте до гладкост и може да се сервирате с кебапа. Добър апетит!
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
Шишчета с гъби и наденица
Гъби и наденица на шишче – в комбинация с чери доматки и праз рецептата е идеална за летен пикник сред природата.
Вкусна салата с гъби „A la Chef”
Салатата е царят на лятото! Пригответе я с гъби, горчица, лимон и каперси по рецепта за изискан вкус и романтични летни вечери!
Tzatziki - гръцки сос с кисело мляко и пресни краставици
Рецепта за Tzatziki – много вкусен и лесен за приготвяне сос от кисело мляко и свежи краставици, подправен със зехтин, чесън, сол и пипер. Идеален за предястие по време на обед, връща спомените от ваканцията на гръцките острови: Родос, Кос и Крит.
Открийте също...