Омлет с чоризо и зеленчуци
Мексикански вариант на традиционния омлет - бърз и лесен за готвене и много вкусен!
Лесни
4 човек/души
22 мин
Съставки
за 4 човек/души
1 пакет (400 г) Мексикан микс Vapeur Bonduelle
150 г чоризо
няколко стръка лук
8 яйца
1 ч. л. масло или свинска мас
сол
черен пипер
200 г сметана
150 г чоризо
няколко стръка лук
8 яйца
1 ч. л. масло или свинска мас
сол
черен пипер
200 г сметана
Съставки за 4човек/души
1 пакет (400 г) Мексикан микс Vapeur Bonduelle
150 г чоризо
няколко стръка лук
8 яйца
1 ч. л. масло или свинска мас
сол
черен пипер
200 г сметана
150 г чоризо
няколко стръка лук
8 яйца
1 ч. л. масло или свинска мас
сол
черен пипер
200 г сметана
- Стъпка 1Сварете зеленчуковия Мексикан микс Vapeur във вода за 2 минути.
- Стъпка 2След това преминете към подготовката на яйцата: винаги ги измивайте преди употреба.
- Стъпка 3Разбъркайте с тел докато се получи пяна.
- Стъпка 4Добавяме готварска сметана към яйцата и бъркаме докато се получи хомогенна смес. Към тази основа добавяме нарязаното на малки кубчета чоризо и фино нарязания пресен лук.
- Стъпка 5Накрая добавяме зеленчуците от Мексикан микса, като предварително добре ги отцедим. Да не забравяме за солта и пипера те ще разгърнат всички вкусове.
- Стъпка 6Изсипете сместа в добре намазнена тавичка. Поставете я в предварително загрята на 170˚C фурна, където да се пече докато хване златиста коричка, около 1012 минути.
Съвет за готвене, заглавие
Ако предпочитате постно ястие, кубчетата чоризо могат да бъдат заменени с кубчета сирене. Да не забравяме, че все пак това е мексиканско ястие и лютата чушка би придала силен и уникален вкус. Използваме само готварска сметана с 32-35% мазнини. Печенето може да започне на първо време на тиган и впоследствие да се прехвърли във фурната, за да се получи златиста коричка. Внимание! За да направите това, тиганът трябва да има дръжка, която се сваля или е пригодена за фурна.
Открийте също...