1. >Retsepti
  2. >Брауни с цвекло

Брауни с цвекло

Уникална комбинация между шоколад и цвекло с деликатен вкус!
Достъпни
4 човек/души
40 мин
Съставки
за 4 човек/души
2 кена (800 г) Червено цвекло на кубчета Bonduelle

100 г разтопено масло

200 г разтопен черен шоколад

1 с.л. ванилова есенция

250 г захар

4 яйца

150 г брашно

50 г кокосови стърготини

1 пакетче сода
Съставки за 4човек/души
2 кена (800 г) Червено цвекло на кубчета Bonduelle

100 г разтопено масло

200 г разтопен черен шоколад

1 с.л. ванилова есенция

250 г захар

4 яйца

150 г брашно

50 г кокосови стърготини

1 пакетче сода
  1. Стъпка 1
    Подгрейте фурната на 180 градуса. Подгответе тавичка с приблизителни размери 20х30 см и с хартия за готвене на дъното.
  2. Стъпка 2
    Изцедете цвеклото добре от сока в кена и го сложете в блендер, като добавите разтопените масло и шоколад. Бъркайте, докато не постигнете еднородна смес. Отделно, в по-голяма купа, сложете яйцата и бъркайте с миксер поне около 2 мин. след това добавете сместа от блендера. Бъркайте внимателно с широки кръговидни движения, докато не получите отново еднородна смес. Изсипете сместа върху тавичката.
  3. Стъпка 3
    От получената смес с мокри ръце се оформят кюфтенца, които се овалват в галета и се пържат за кратко от двете страни в малко олио.
  4. Стъпка 4
    Извадете от фурната и оставете да изстине напълно. След това нарежете на парчета. Поръсете с пудра захар или друга декорация по избор.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда
  • Домашно сладко от кайсии

    Добре дошли в кухнята на Bonduelle! Днешното предложение е рецепта за фалафел, чийто вкус ще разнообразим с една тайна съставка. Досетихте ли се коя е тя? Подсказка: погледнете заглавието отново!

  • Агнешка пастърма с млади картофи и черве...

    Идваме да Ви помогнем с нова рецепта, която може да Ви вдъхнови в приготвянето на празничната великд...

  • Крем супа от цвекло

    Перфектната супа, когато нямаш много време