1. >Retsepti
  2. >Бурито

Бурито

След страстна и гореща салса, вкусното бурито ще засити глада. Бурито – обичано от почитателите на мексиканската кухня, ястие за показ.
Достъпни
12 човек/души
255 мин
Съставки
за 12 човек/души
600 г телешко

12 парчета тортила

2 скилидки чесън

1 малка глава лук

2 лъжици лимонов сок

1 лъжица риган

½ лъжица сол

¼ лъжичка прясно смлян черен пипер

1 лъжица олио
Съставки за 12човек/души
600 г телешко

12 парчета тортила

2 скилидки чесън

1 малка глава лук

2 лъжици лимонов сок

1 лъжица риган

½ лъжица сол

¼ лъжичка прясно смлян черен пипер

1 лъжица олио
  1. Стъпка 1
    Измитото месо натъркайте с миксираната маса от чесън, лимонов сок, риган, пипер и сол. След това трябва да мариновате от 4 до 8 часа, запържите, разделите на малки парчета и изсушите около 6 часа.
  2. Стъпка 2
    Изплакнете, обелете лука и го нарежете на дребно. След това запържете в загрято олио. Добавете изсушеното телешко (machaca) и пържете докато хубаво се зачерви. Добавете сол и разбъркайте.
  3. Стъпка 3
    Започнете да навивате ролцето от суши като подхванете бамбуковата постелка откъм вашия край.
Съвет за готвене, заглавие
Сервира се горещо с мексикански сос и фасул.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда