1. >Retsepti
  2. >Кейк със зеленчуци

Кейк със зеленчуци

Вегетариански кейк със зеленчуци и сирене
Достъпни
10 човек/души
50 мин
Съставки
за 10 човек/души
200 г (1/2 пакет) грах Bonduelle

300 г брашно

200 мл мляко

100 г сирене

50 г пармезан

30 г сирене чедър

6 яйца

1/2 патладжан

1/2 червена чушка

1/2 жълта чушка

2 бр. пресен лук

4 скилидки чесън

1 бакпулвер

1 връзка магданоз

1 ч.л. розмарин

1 шепа салата валериана

4 с.л. зехтин

сол, пипер
Съставки за 10човек/души
200 г (1/2 пакет) грах Bonduelle

300 г брашно

200 мл мляко

100 г сирене

50 г пармезан

30 г сирене чедър

6 яйца

1/2 патладжан

1/2 червена чушка

1/2 жълта чушка

2 бр. пресен лук

4 скилидки чесън

1 бакпулвер

1 връзка магданоз

1 ч.л. розмарин

1 шепа салата валериана

4 с.л. зехтин

сол, пипер
  1. Стъпка 1
    Нарежете жълтата и червената чушка и патладжана на кубчета, а пресния лук, чесъна и магданоза на ситно. Настържете сиренето, чесъна и пармезана.
  2. Стъпка 2
    Сложете в тиган с малко зехтин чесъна и го запържете за 6-7 минути. След това добавете нарязаните зеленчуци и граха Bonduelle. Подправете със сол, пипер и розмарин.
  3. Стъпка 3
    За тестото разбийте яйцата заедно с млякото, добавете пресятото брашно с бакпулвера, солта и пипера. Добавете сиренето, пармезана и настъргания чедър. Накрая добавете към сместа подправените зеленчуци и магданоза. Разбъркайте леко и изсипете сместа в тава. Оставете във фурната при 180°C за 3 минути. Може да поднесете със салата валериана.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +