Трябва да приемете бисквитките на Youtube, за да видите този видеоклип
Чанахи
Чанахи е традиционно грузинско ястие, приготвяно в малко глинени гърнета. Желателно е да приготвите една порция за един човек във всяко гърне. Всъщност няма “Supra” (грузински празник) без тази популярна и вкусна перла на грузинската кухня.
Лесни
5 човек/души
90 мин
Съставки
за 5 човек/души
Овнешко месо (може и говеждо) – 0.8-1 кг
Домати 2-3 броя
Патладжани – 6 броя
Лук – 200 г
Пресен магданоз, босилек – ½ връзка
Чесън – 1 глава
Картофи – 1-2 броя
Сол и пипер на вкус
Съставки за 5човек/души
Овнешко месо (може и говеждо) – 0.8-1 кг
Домати 2-3 броя
Патладжани – 6 броя
Лук – 200 г
Пресен магданоз, босилек – ½ връзка
Чесън – 1 глава
Картофи – 1-2 броя
Сол и пипер на вкус
Стъпка 1
Сложете един слой от тънко нарязаните парчета месо на дъното на гърнето;
Стъпка 2
Вземете патладжаните, напълнени с леко подсолена мазнина от опашка, чесън и тънко настърган лук, магданоз и босилек и ги поставете върху слоя с месото.
Стъпка 3
Добавете коняка и фламбирайте закратко.
Стъпка 4
Поръсете със сол и пипер и сложете във фурната. Първо гответе със затворен капак, след това го махнете.
Стъпка 5
Чанахи ще бъде готово след 1.5 часа.
Съвет за готвене, заглавие
Предложения за сервиране: Предложете по едно гърне на всеки гост с бял хляб и сирене.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда▶
Печена ципура с уок зеленчуци
Много лесна рецепта с няколко съставки, но с богат вкус! Ципура, придружена от нашите уок зеленчуци на тиган, ще ви осигури чудесен обяд.
Градинска салата с маслини и царевица
Перфектната салата за балансирана зеленчукова диета!
Крем супа от тиква със скариди
Идеална рецепта за любителите на морските дарове. Апетитният вкус на скаридите се подсилва от вкуса ...