1. >Retsepti
  2. >Червено цвекло със салата кускус

Червено цвекло със салата кускус

Вкусна салата, която ще освежи вкуса ти и ще повиши енергията ти!
Лесни
2 човек/души
10 мин
Съставки
за 2 човек/души
1 кен (400 г) Червено цвекло на кубчета Bonduelle

кората от едър портокал

сокът от едър портокал

сокът от ½ лайм

140 г кускус

30 г пекан

85 г натрошено козе сирене

6 сушени кайсии

50 г бейби спанак

2 с.л. зехтин

сол, пипер
Съставки за 2човек/души
1 кен (400 г) Червено цвекло на кубчета Bonduelle

кората от едър портокал

сокът от едър портокал

сокът от ½ лайм

140 г кускус

30 г пекан

85 г натрошено козе сирене

6 сушени кайсии

50 г бейби спанак

2 с.л. зехтин

сол, пипер
  1. Стъпка 1
    В малка тенджерка кипнете 100 мл вода и добавете кората и сока на портокала, като ги оставите да се сварят леко. В голяма купа сложете кускуса и го залейте с портокаловата смес. Покрийте купата и оставете за 5 мин., за да може течността да се абсорбира добре. Cлед това се бърка с вилица
  2. Стъпка 2
    Добавете пекана, натрошеното сирене, цвеклото и кайсиите. Подправете по свой вкус и разбъркайте. Пригответе дресинга, като разбъркате магданоза със сока от лайм и поръсете леко салатата. Добавете спанака и останалата част от дресинга. Сервирайте веднага.
  3. Стъпка 3
    Сложете тавичката във фурната и печете около 40 минути или докато не видите, че сместа е изпечена равномерно.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда
  • Халуми със средиземноморски зеленчуци

    Халуми със средиземноморски зеленчуци

  • Филе от пъстърва със зелен фасул и ечеми...

    Филе от пъстърва със зелен фасул и ечемик

  • Вегетариански сукоташ

    Тази вегетарианска рецепта за сукоташ е свежа, жизнена и пълна с хранителни вещества. Множеството пр...