Трябва да приемете бисквитките на Youtube, за да видите този видеоклип
Трябва да приемете бисквитките на Youtube, за да видите този видеоклип
Кейк със зеленчуци
Вегетариански кейк със зеленчуци и сирене
Достъпни
10 човек/души
50 мин
Съставки
за 10 човек/души
200 г (1/2 пакет) грах Bonduelle
300 г брашно
200 мл мляко
100 г сирене
50 г пармезан
30 г сирене чедър
6 яйца
1/2 патладжан
1/2 червена чушка
1/2 жълта чушка
2 бр. пресен лук
4 скилидки чесън
1 бакпулвер
1 връзка магданоз
1 ч.л. розмарин
1 шепа салата валериана
4 с.л. зехтин
сол, пипер
Съставки за 10човек/души
200 г (1/2 пакет) грах Bonduelle
300 г брашно
200 мл мляко
100 г сирене
50 г пармезан
30 г сирене чедър
6 яйца
1/2 патладжан
1/2 червена чушка
1/2 жълта чушка
2 бр. пресен лук
4 скилидки чесън
1 бакпулвер
1 връзка магданоз
1 ч.л. розмарин
1 шепа салата валериана
4 с.л. зехтин
сол, пипер
Стъпка 1
Нарежете жълтата и червената чушка и патладжана на кубчета, а пресния лук, чесъна и магданоза на ситно. Настържете сиренето, чесъна и пармезана.
Стъпка 2
Сложете в тиган с малко зехтин чесъна и го запържете за 6-7 минути. След това добавете нарязаните зеленчуци и граха Bonduelle. Подправете със сол, пипер и розмарин.
Стъпка 3
В дълбока купа сложете заквасената сметана, добавете горчицата и разбъркайте добре.