1. >Retsepti
  2. >Домашно сладко от кайсии

Домашно сладко от кайсии

Днес ви приветстваме отново в кухнята на Bonduelle с малко по-различна, но много вкусна рецепта - нашето домашно сладко от кайсии! Идеално за палачинки или подслаждане, гарантираме ви, че няма да може да му устоите…
Лесни
5 човек/души
90 мин
Съставки
за 5 човек/души
1кг кайсии

1кг захар
Съставки за 5човек/души
1кг кайсии

1кг захар
  1. Стъпка 1
    Подбираме здрави и ненаранени кайсии.
  2. Стъпка 2
    Измиваме ги, а след това отстраняваме костилките.
  3. Стъпка 3
    Вземете един слой на тестото и разстелете плънката от спанак и сирене. После завиите като баница, добавете малко олио и масло и печете в предварително загрята фурна на 180200 градуса за около 45 минути.
  4. Стъпка 4
    След това поставяме тенджерата със захарта и кайсиите да заври на среден огън.
  5. Стъпка 5
    Варим 25 минути, като непрекъснато разбъркваме.
  6. Стъпка 6
    Сложихме в стерилизиран буркан, затворихме го и го варихме на водна баня още 15 минути.
  7. Стъпка 7
    Време да се насладим на резултата!
Съвет за готвене, заглавие
Сервиране: Сладкото от кайсии може да се използва за мазане върху филии, както и за печива.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда
  • Халуми със средиземноморски зеленчуци

    Халуми със средиземноморски зеленчуци

  • Вегетариански сукоташ

    Тази вегетарианска рецепта за сукоташ е свежа, жизнена и пълна с хранителни вещества. Множеството пр...

  • Филе от пъстърва със зелен фасул и ечеми...

    Филе от пъстърва със зелен фасул и ечемик