Трябва да приемете бисквитките на Youtube, за да видите този видеоклип
Домашно сладко от кайсии
Днес ви приветстваме отново в кухнята на Bonduelle с малко по-различна, но много вкусна рецепта - нашето домашно сладко от кайсии! Идеално за палачинки или подслаждане, гарантираме ви, че няма да може да му устоите…
Лесни
5 човек/души
90 мин
Съставки
за 5 човек/души
1кг кайсии
1кг захар
Съставки за 5човек/души
1кг кайсии
1кг захар
Стъпка 1
Подбираме здрави и ненаранени кайсии.
Стъпка 2
Измиваме ги, а след това отстраняваме костилките.
Стъпка 3
Вземете един слой на тестото и разстелете плънката от спанак и сирене. После завиите като баница, добавете малко олио и масло и печете в предварително загрята фурна на 180200 градуса за около 45 минути.
Стъпка 4
След това поставяме тенджерата със захарта и кайсиите да заври на среден огън.
Стъпка 5
Варим 25 минути, като непрекъснато разбъркваме.
Стъпка 6
Сложихме в стерилизиран буркан, затворихме го и го варихме на водна баня още 15 минути.
Стъпка 7
Време да се насладим на резултата!
Съвет за готвене, заглавие
Сервиране: Сладкото от кайсии може да се използва за мазане върху филии, както и за печива.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда▶
Халуми със средиземноморски зеленчуци
Халуми със средиземноморски зеленчуци
Вегетариански сукоташ
Тази вегетарианска рецепта за сукоташ е свежа, жизнена и пълна с хранителни вещества. Множеството пр...