1. >Retsepti
  2. >Желязница – Спаначен пай

Желязница – Спаначен пай

Спаначен сръбски пай с неузрели сирена.
Лесни
12 човек/души
60 мин
Съставки
за 12 човек/души
700 г Нарязан спанак на порции Bonduelle

500 г тесто за пай или баница

100 г лук

150 г праз

300 г неузряло сирене

3 яйца

2 с.л. олио

200 мл кисело мляко
Съставки за 12човек/души
700 г Нарязан спанак на порции Bonduelle

500 г тесто за пай или баница

100 г лук

150 г праз

300 г неузряло сирене

3 яйца

2 с.л. олио

200 мл кисело мляко
  1. Стъпка 1
    Бланширайте спанака в подсолена вода и го пресушете.
  2. Стъпка 2
    Накълцайте лука и праза и ги запържете, след което добавете спанака. Смесете с разбитите яйца и киселото мляко.
  3. Стъпка 3
    Добавете нарязаните зелени подправки (кориандър, копър, целина, босилек) към добре задушения боб.
Съвет за готвене, заглавие
Предложение за сервиране: Баницата или паят се сервират с кисело мляко.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда
  • Печена ципура с уок зеленчуци

    Много лесна рецепта с няколко съставки, но с богат вкус! Ципура, придружена от нашите уок зеленчуци на тиган, ще ви осигури чудесен обяд.

  • Супа Минестроне с броколи

    Цветна и вкусна супа със зеленчуци и малко на брой съставки

  • Телешко месо с China Mix и бланширан ори...

    Вкусен и лесен обяд за двама