Трябва да приемете бисквитките на Youtube, за да видите този видеоклип
Kугел с макарон – запеканка по еврейски
Рецепта за Кугел – традиционна еврейска запеканка печена на фурна. Това е традиционно ястие от еврейската кухня. Картофен кекс, печен във фурна по няколко начина. Най-известните са: картофен кугел и с макарони. Ястието често е сервирано с патешко месо.
Лесни
8 човек/души
90 мин
Съставки
за 8 човек/души
450 г заквасена сметана
5 яйца
600 г извара
75 г масло
500 г яйчени макарони
200 г захар
3 лъжички ванилова захар
¾ чаша корнфлейкс
2 плоски лъжички канела
Съставки за 8човек/души
450 г заквасена сметана
5 яйца
600 г извара
75 г масло
500 г яйчени макарони
200 г захар
3 лъжички ванилова захар
¾ чаша корнфлейкс
2 плоски лъжички канела
Стъпка 1
Сварете макароните, отцедете и залейте със студена вода.
Стъпка 2
Разтопете маслото.
Стъпка 3
Поставете в хладилника и изчакайте сместа да се сгъсти.
Стъпка 4
Смесете сварените макарони, извара, захар, 150 г ванилова захар, сметана и извара.
Стъпка 5
Излейте сместа в тавичка.
Стъпка 6
Отделно смесете корнфлейкса с останалата захар и канела.
Стъпка 7
Посипете сместа в тавичката.
Стъпка 8
Печете около 50 минути при температура 190°C.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда▶
Халуми със средиземноморски зеленчуци
Халуми със средиземноморски зеленчуци
Вегетариански сукоташ
Тази вегетарианска рецепта за сукоташ е свежа, жизнена и пълна с хранителни вещества. Множеството пр...