1. >Retsepti
  2. >Kугел с макарон – запеканка по еврейски

Kугел с макарон – запеканка по еврейски

Рецепта за Кугел – традиционна еврейска запеканка печена на фурна. Това е традиционно ястие от еврейската кухня. Картофен кекс, печен във фурна по няколко начина. Най-известните са: картофен кугел и с макарони. Ястието често е сервирано с патешко месо.
Лесни
8 човек/души
90 мин
Съставки
за 8 човек/души
450 г заквасена сметана

5 яйца

600 г извара

75 г масло

500 г яйчени макарони

200 г захар

3 лъжички ванилова захар

¾ чаша корнфлейкс

2 плоски лъжички канела
Съставки за 8човек/души
450 г заквасена сметана

5 яйца

600 г извара

75 г масло

500 г яйчени макарони

200 г захар

3 лъжички ванилова захар

¾ чаша корнфлейкс

2 плоски лъжички канела
  1. Стъпка 1
    Сварете макароните, отцедете и залейте със студена вода.
  2. Стъпка 2
    Разтопете маслото.
  3. Стъпка 3
    Поставете в хладилника и изчакайте сместа да се сгъсти.
  4. Стъпка 4
    Смесете сварените макарони, извара, захар, 150 г ванилова захар, сметана и извара.
  5. Стъпка 5
    Излейте сместа в тавичка.
  6. Стъпка 6
    Отделно смесете корнфлейкса с останалата захар и канела.
  7. Стъпка 7
    Посипете сместа в тавичката.
  8. Стъпка 8
    Печете около 50 минути при температура 190°C.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда
  • Халуми със средиземноморски зеленчуци

    Халуми със средиземноморски зеленчуци

  • Вегетариански сукоташ

    Тази вегетарианска рецепта за сукоташ е свежа, жизнена и пълна с хранителни вещества. Множеството пр...

  • Филе от пъстърва със зелен фасул и ечеми...

    Филе от пъстърва със зелен фасул и ечемик