Трябва да приемете бисквитките на Youtube, за да видите този видеоклип
Лечо – ястие от унгарската кухня
Лечо – задушена чушка с добавка на домати и лук. Сервира се към ястия с месо. Съществуват много модификации на тази рецепта взимайки под внимание добавката на месо, напр. нарязани на парчета наденица, която трансформира лечото в самостоятелно, засищащо ястие.
Лесни
3 човек/души
45 мин
Съставки
за 3 човек/души
1 кг чушки
0,6 кг домати
2 средни глави лук
Олио
Сол на вкус
Мляна чушка на вкус
Съставки за 3човек/души
1 кг чушки
0,6 кг домати
2 средни глави лук
Олио
Сол на вкус
Мляна чушка на вкус
Стъпка 1
Измийте чушките, почистете семките и нарежете на парчета или ленти. Бланширайте доматите, обелете и нарежете на малки парчета. Нарежете лука.
Стъпка 2
Загрейте мазнината на тиган и запържете лука. Добавете чушката, залейте всичко с вода, задушете за около 10 минути.
Стъпка 3
Разбъркайте брашното с 3 лъжици вода и сметана и бавно добавяйте към месото и зеленчуците, бъркайки докато заври.
Съвет за готвене, заглавие
Сервира се топло като гарнитура към ястия от месо или като отделно ястие.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда▶
Салата с трицветна паста с яйца, царевиц...
Любителите на пастата ще се влюбят в тази рецепта. Вкусна и лесна за приготвяне, трицветната паста салата може да бъде идеална за офис обяд или за бърза вечеря на любимите ви хора.
Азиатска оризова салата
Специфична за китайската кухня, оризова салата ще бъде иновация във вашата книга с рецепти. Свежият ...
Свежа салата с царевица
Летният период винаги е свързан със свежи зеленчуци, които осигуряват прилив на енергия. Предложенат...