1. >Retsepti
  2. >Лечо – ястие от унгарската кухня

Лечо – ястие от унгарската кухня

Лечо – задушена чушка с добавка на домати и лук. Сервира се към ястия с месо. Съществуват много модификации на тази рецепта взимайки под внимание добавката на месо, напр. нарязани на парчета наденица, която трансформира лечото в самостоятелно, засищащо ястие.
Лесни
3 човек/души
45 мин
Съставки
за 3 човек/души
1 кг чушки

0,6 кг домати

2 средни глави лук

Олио

Сол на вкус

Мляна чушка на вкус
Съставки за 3човек/души
1 кг чушки

0,6 кг домати

2 средни глави лук

Олио

Сол на вкус

Мляна чушка на вкус
  1. Стъпка 1
    Измийте чушките, почистете семките и нарежете на парчета или ленти. Бланширайте доматите, обелете и нарежете на малки парчета. Нарежете лука.
  2. Стъпка 2
    Загрейте мазнината на тиган и запържете лука. Добавете чушката, залейте всичко с вода, задушете за около 10 минути.
  3. Стъпка 3
    Разбъркайте брашното с 3 лъжици вода и сметана и бавно добавяйте към месото и зеленчуците, бъркайки докато заври.
Съвет за готвене, заглавие
Сервира се топло като гарнитура към ястия от месо или като отделно ястие.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда
  • Салата с трицветна паста с яйца, царевиц...

    Любителите на пастата ще се влюбят в тази рецепта. Вкусна и лесна за приготвяне, трицветната паста салата може да бъде идеална за офис обяд или за бърза вечеря на любимите ви хора.

  • Азиатска оризова салата

    Специфична за китайската кухня, оризова салата ще бъде иновация във вашата книга с рецепти. Свежият ...

  • Свежа салата с царевица

    Летният период винаги е свързан със свежи зеленчуци, които осигуряват прилив на енергия. Предложенат...