Печени пилешки бутчета с билково масло и зеленчуци по селски
Печени пилешки бутчета с билково масло и зеленчуци по селски
Достъпни
2 човек/души
30 мин
Съставки
за 2 човек/души
1 опаковка зеленчуци по селски
600 г долни пилешки бутчета
40 г меко масло
2 с.л. ситно нарязана мащерка
2 с.л. ситно нарязан розмарин
2 с.л. зехтин
Сол и черен пипер на вкус
600 г долни пилешки бутчета
40 г меко масло
2 с.л. ситно нарязана мащерка
2 с.л. ситно нарязан розмарин
2 с.л. зехтин
Сол и черен пипер на вкус
Съставки за 2човек/души
1 опаковка зеленчуци по селски
600 г долни пилешки бутчета
40 г меко масло
2 с.л. ситно нарязана мащерка
2 с.л. ситно нарязан розмарин
2 с.л. зехтин
Сол и черен пипер на вкус
600 г долни пилешки бутчета
40 г меко масло
2 с.л. ситно нарязана мащерка
2 с.л. ситно нарязан розмарин
2 с.л. зехтин
Сол и черен пипер на вкус
- Стъпка 1Извадете пилето за 30 минути на стайна температура. В купа сложете маслото и добавете ситно нарязаните билки. Посолете, подправете с черен пипер и разбъркайте добре.
- Стъпка 2С пръсти внимателно отделете кожата на бутчетата и под нея сложете малко от овкусеното масло. Разнесете маслото добре по цялото бутче и сложете в тава покрита с хартия за печене.
- Стъпка 3Разпределете зеленчуците в чинии за сервиране и към всяка порция добавете няколко парчета пилешко филе.
- Стъпка 4Извадете месото от фурната и оставете да се охлади, а през това време пригответе зеленчуците.
- Стъпка 5Загрейте зехтина в широк тиган и изсипете съдържанието на пакета. Разбъркайте, покрийте с капак и гответе 34 минути. Махнете капака, посолете и подправете с черен пипер и гответе още около 5 минути.
- Стъпка 6Разпределете зеленчуците в чинии за сервиране и към всяка порция добавете от изпеченото месо. Поднесете веднага.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
Сьомга с пролетен микс
Сьомга с пролетен микс
Испански микс с чоризо и пиле
Испанската кухня, пълна с цвят и вкус, вече идва и във вашия дом чрез Испанския оризов микс от Bonduelle. Опитайте нашата рецепта и се оставете да бъдете вдъхновени от испанската кухня.
Поширани яйца със зелен фасул и ечемик
Здравословна закуска със зърнени храни Bonduelle
Открийте също...