1. >Retsepti
  2. >Пица с царевица, люта чушка и италиански салам

Пица с царевица, люта чушка и италиански салам

Вкусна пица за запомнящи се моменти!
Достъпни
1 човек/души
45 мин
Съставки
за 1 човек/души
Съставки за тестото:

500 г брашно

325 мл топла вода

2 с.л. зехтин

8 г суха мая

1 с.л. захар

1 с.л. Сол

Съставки за соса:

1 консерва (400 г) домати

4 листа свеж босилек

3 с.л. Зехтин

3 скилидки чесън

1 с.л. сол

Топинг:

1 консерва (310 г) царевица с люта чушка Bonduelle

12 малки парчета моцарела

10 чери домата

8 ивици италиански салам

3-4 листа босилек

3-4 с.л. Пармезан

1 шепа рукула
Съставки за 1 човек/души
Съставки за тестото:

500 г брашно

325 мл топла вода

2 с.л. зехтин

8 г суха мая

1 с.л. захар

1 с.л. Сол

Съставки за соса:

1 консерва (400 г) домати

4 листа свеж босилек

3 с.л. Зехтин

3 скилидки чесън

1 с.л. сол

Топинг:

1 консерва (310 г) царевица с люта чушка Bonduelle

12 малки парчета моцарела

10 чери домата

8 ивици италиански салам

3-4 листа босилек

3-4 с.л. Пармезан

1 шепа рукула
  1. Стъпка 1
    Подгответе тестото за пицата от: пресято брашно, за да стане тестото по-въздушно, гореща вода, в която сте разтворили сухата мая, след това постепенно добавете захарта, солта и олиото. Смесете добре всички съставки докато тестото спре да лепне. Покрийте го с фолио и го оставете за 2 часа в топла стая, така че да увеличи обема си два пъти.
  2. Стъпка 2
    Разточете тестото за пица на дъска като добавите толкова брашно, колкото прецените, така че да не залепва. Оформете кръгло тесто около 28 см по диагонал или в зависимост от размера на тавата ви.
  3. Стъпка 3
    Вземете 2 купички, в които ще сервирате зеленчуковото желе и ги декорирайте с малко грах, царевица, нарязани моркови, чушка, пащърнак и магданоз. Сипете супата и после я оставете в хладилника за около 34 часа.
  4. Стъпка 4
    Към тестото за пица добавете 34 с.л. от доматения сос, който е изстинал междувременно, моцарела настъргана на ръка, царевица с люта чушка, италиански колбас, също нарязан на ситно, чери доматчетата, нарязани на половинки, пармезан и босилек. Сложете пицата в предварително загрята фурна на 230°C за 1520 минути. След като я извадите, добавете шепа рукола и 34 листенца пресен босилек.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда