Стъпка 1
Залейте макарона с вряла вода в купа и сложете капак за 15 минути, отцедете.
Стъпка 2
Нарежете макарона с ножица на 10 сантиметрови парчета, разбъркайте с оризовия оцет и поселете на вкус.
Стъпка 3
Сварете яйцата, охладете ги и ги нарежете на кубчета.
Стъпка 4
По ред внимателно нареждайте листата оризова хартия върху чиста памучна кърпа, а върху тях по дължина на едната страна малко тиквичка, морков и зеле.
Стъпка 5
Добавете шепа макарони и посипете с ядки и пресен лук.
Стъпка 6
Добавете по няколко листа босилек, мента и коленадър и стегнато завийте зеленчуците в оризовата хартия под формата на рулце. Повторете гореподадените стъпки с останалите листа хартия и другите зеленчуци.
Стъпка 7
Приготвените пролетни рулца завийте във влажна хартия за печене и във влажна кърпа, приберете в плътно пликче и поставете в хладилника
Съвет за готвене, заглавие
Сервирайте пролетните рулца нарязани на половина, с добавка на фъстъчен дип или сладко-кисел сос.