1. >Retsepti
  2. >Sauerkraut – кисело зеле

Sauerkraut – кисело зеле

Методът за правене на кисело зеле бил известен много отдавна, още по времето на Древна Гърция, Рим и Китай. Въпреки това днешният начин, толкова известен в Европа е дошъл при нас благодарение на монголците, които завладявайки Европа през 13 век, го пренесли в цяла източна и централна Европа. Вече над 700 години киселото зеле е най-вече известно в Германия, Полша, Русия, Украйна, Беларус. Sauerkraut е рецепта за кисело зеле и се смята за най-известното немско ястие на света.
Достъпни
8 човек/души
255 мин
Съставки
за 8 човек/души
3 чаши прясно зеле

2 смляни глави лук

1 глава обелен лук

Няколко плодове от хвойна

Сок от 1 лимон

1 букет от различни подправки (микс)

1 чаша зеленчуков бульон

1 глава чесън

Сол на вкус

Пипер на вкус
Съставки за 8човек/души
3 чаши прясно зеле

2 смляни глави лук

1 глава обелен лук

Няколко плодове от хвойна

Сок от 1 лимон

1 букет от различни подправки (микс)

1 чаша зеленчуков бульон

1 глава чесън

Сол на вкус

Пипер на вкус
  1. Стъпка 1
    Измийте и внимателно подсушете зелето.
  2. Стъпка 2
    Варете поне 1,5 часа в такова количество вода, че само да покрие зелето.
  3. Стъпка 3
    Може също така да се опитате да го направите с ръце.
  4. Стъпка 4
    След това добавете лука към зелето, като равномерно разбърквате, заедно с лимоновия сок и микса от подправки. Накрая излейте зеленчуковия бульон в зелето.
  5. Стъпка 5
    Хубаво измийте скилидките чесън без да ги белите и ги поставете в средната част на зелето.
  6. Стъпка 6
    Поставете капак и варете на бавен огън около 1 час.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда
  • Салата от елда, тиква и сирене

    Изберете тази рецепта за един богат на хранителни вещества обяд.

  • Ризото с елда, тиква и гъби

    Вкусно и лесно за приготвяне! Нова рецепта със Зърнени храни Bonduelle.

  • Поширани яйца със зелен фасул и ечемик

    Здравословна закуска със зърнени храни Bonduelle