Трябва да приемете бисквитките на Youtube, за да видите този видеоклип
Sauerkraut – кисело зеле
Методът за правене на кисело зеле бил известен много отдавна, още по времето на Древна Гърция, Рим и Китай. Въпреки това днешният начин, толкова известен в Европа е дошъл при нас благодарение на монголците, които завладявайки Европа през 13 век, го пренесли в цяла източна и централна Европа. Вече над 700 години киселото зеле е най-вече известно в Германия, Полша, Русия, Украйна, Беларус.
Sauerkraut е рецепта за кисело зеле и се смята за най-известното немско ястие на света.
Достъпни
8 човек/души
255 мин
Съставки
за 8 човек/души
3 чаши прясно зеле
2 смляни глави лук
1 глава обелен лук
Няколко плодове от хвойна
Сок от 1 лимон
1 букет от различни подправки (микс)
1 чаша зеленчуков бульон
1 глава чесън
Сол на вкус
Пипер на вкус
Съставки за 8човек/души
3 чаши прясно зеле
2 смляни глави лук
1 глава обелен лук
Няколко плодове от хвойна
Сок от 1 лимон
1 букет от различни подправки (микс)
1 чаша зеленчуков бульон
1 глава чесън
Сол на вкус
Пипер на вкус
Стъпка 1
Измийте и внимателно подсушете зелето.
Стъпка 2
Варете поне 1,5 часа в такова количество вода, че само да покрие зелето.
Стъпка 3
Може също така да се опитате да го направите с ръце.
Стъпка 4
След това добавете лука към зелето, като равномерно разбърквате, заедно с лимоновия сок и микса от подправки. Накрая излейте зеленчуковия бульон в зелето.
Стъпка 5
Хубаво измийте скилидките чесън без да ги белите и ги поставете в средната част на зелето.
Стъпка 6
Поставете капак и варете на бавен огън около 1 час.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда▶
Салата от елда, тиква и сирене
Изберете тази рецепта за един богат на хранителни вещества обяд.
Ризото с елда, тиква и гъби
Вкусно и лесно за приготвяне! Нова рецепта със Зърнени храни Bonduelle.