1. >Retsepti
  2. >Царевична супа

Царевична супа

Рецепта за царевична супа. Кадифеното масло и сладостта на царевицата създават неповторим вкус на това ястие.
Лесни
4 човек/души
30 мин
Съставки
за 4 човек/души
1 консерва царевица

0,5 бучки масло

1 глава лук

1 л бульон

1 лъжица Брашно

Сол на вкус

Пипер на вкус
Съставки за 4човек/души
1 консерва царевица

0,5 бучки масло

1 глава лук

1 л бульон

1 лъжица Брашно

Сол на вкус

Пипер на вкус
  1. Стъпка 1
    Разтопете маслото на тиган, добавете лука, запържете, добавете царевицата от консервата, а сока излейте в бульона, леко запържете
  2. Стъпка 2
    Разтворете брашното в няколко лъжици вода, долейте към лука и царевицата и хубаво разбъркайте
  3. Стъпка 3
    Декорирайте на върха с боровинки
  4. Стъпка 4
    Подправете със сол и пипер на вкус.
Съвет за готвене, заглавие
Сервира се топла, може да се декорира със сметана, да се поръси с индийско орехче, или да добавите няколко резенчета целина.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда
  • Тиквена крем супа с козе сирене и печени...

    Тиквена крем супа с козе сирене и печени тиквени семки

  • Азиатска оризова салата

    Специфична за китайската кухня, оризова салата ще бъде иновация във вашата книга с рецепти. Свежият ...

  • Закуска с киноа

    Киноа – тайната съставка на здравословна, богата на протеини и витамини закуска. Бързо и вкусно, под...