1. >Retsepti
  2. >Великденска Пролетна салата

Великденска Пролетна салата

Лесно и вкусно решение за пролетните дни.
Лесни
4 човек/души
10 мин
Съставки
за 4 човек/души
1 пакет (400 г) Пролетен микс Vapeur Bonduelle

200 гр бейби спaнак

1 стрък магданоз

2 стръка пресен лук

50 г орехи

сол

пипер

200 мл дресинг Хиляда острова
Съставки за 4човек/души
1 пакет (400 г) Пролетен микс Vapeur Bonduelle

200 гр бейби спaнак

1 стрък магданоз

2 стръка пресен лук

50 г орехи

сол

пипер

200 мл дресинг Хиляда острова
  1. Стъпка 1
    Зеленчуковият Пролетен микс се сварява добре за 3 минути.
  2. Стъпка 2
    Веднага след това изстудете зеленчуците в ледена вода за 10-15 секунди, отцедете ги добре и ги оставете на кухненска хартия или кърпа.
  3. Стъпка 3
    Пресният лук се нарязва на фини колелца. Подбираме само свежите листенца спанак.
  4. Стъпка 4
    Орехите се пекат в сух тиган докато покафенеят и стана хрупкави. Оставете ги да изстинат.
  5. Стъпка 5
    Магданозът се измива и се нарязва на едро.
  6. Стъпка 6
    Всички зеленчуци се смесват в голяма купа и се овкусяват със сол и пипер.
  7. Стъпка 7
    Накрая добавете дресинг Хиляда острова и поръсете с нарязания магданоз.
Съвет за готвене, заглавие
За да придадете специална нотка на ястието добавете няколко ивици бекон или прошуто, или няколко парчета синьо сирене. За кремообразно и много вкусно ястие ви препоръчваме да използвате готварска сметана с 32-35% мазини.