Запечен боб с фенел, бекон и наденички
Изненадайте любимите си хора с вкусна рецепта за печен боб. Уникален вкус, предлаган от основни зеленчуци и пикантни наденички, в добавка с бекон.
Достъпни
2 човек/души
40 мин
Съставки
за 2 човек/души
400 г Бретона Bonduelle (Зрял фасул в доматен сос)
400 г консервирани домати
250 г пикантни наденички
200 мл пилешки бульон
100 г бекон
100 г галета
100 мл бяло вино
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 фенел
1 пащърнак
1 морков
1/2 праз
няколко стръкчета мащерка
градински чай
сладък червен пипер
олио
сол
пипер
400 г консервирани домати
250 г пикантни наденички
200 мл пилешки бульон
100 г бекон
100 г галета
100 мл бяло вино
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 фенел
1 пащърнак
1 морков
1/2 праз
няколко стръкчета мащерка
градински чай
сладък червен пипер
олио
сол
пипер
Съставки за 2човек/души
400 г Бретона Bonduelle (Зрял фасул в доматен сос)
400 г консервирани домати
250 г пикантни наденички
200 мл пилешки бульон
100 г бекон
100 г галета
100 мл бяло вино
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 фенел
1 пащърнак
1 морков
1/2 праз
няколко стръкчета мащерка
градински чай
сладък червен пипер
олио
сол
пипер
400 г консервирани домати
250 г пикантни наденички
200 мл пилешки бульон
100 г бекон
100 г галета
100 мл бяло вино
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 фенел
1 пащърнак
1 морков
1/2 праз
няколко стръкчета мащерка
градински чай
сладък червен пипер
олио
сол
пипер
- Стъпка 1Нарежете лука, праза, пащърнака, моркова и чесъна и ги запържете.
- Стъпка 2Овкусете със сол, черен пипер, сладък червен пипер и няколко клонки мащерка.
- Стъпка 3Оставете ястието да се хомогенизира и след това напълнете чушките с получената плънка. Подредете пълнените чушки в тава, добавете вода/бульон и покрийте с алуминиево фолио. Оставете във фурната за 20 минути.
- Стъпка 4Изсипете всички зеленчуци в тава. Добавете консервираните домати и боба Бондюел.
- Стъпка 5Нарежете наденичките на парчета, запържете ги заедно с нарязания на кубчета бекон, добавете 100 мл бяло вино и оставете да се готви за няколко минути, докато се редуцира.
- Стъпка 6Изсипете съдържанието от тигана към вече поставените в тавата зеленчуци и добавете пилешкия бульон. Поръсете пармезана върху цялата смеска.
- Стъпка 7Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса за 30 минути. За сервиране може да поръсите чинията с нарязани пресни листа салвия.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
Боб яхния с наденички
Превъзходно ястие, вкусно и хранително
Пиле с боб и царевица в мексикански сос
Идея за мексиканска рецепта за любителите на пикантните ястия. Зеленчуковият микс MEXICANA Червен фасул с царевица в сос чили от Bonduelle представлява идеална основа за много мексикански ястия.
Зелен и жълт фасул с грилована риба
Последователно, здравословно и вкусно, това е идеалното описание на рецептата, която предлагаме. Рибата тон, нискокалорична риба, заедно с гарнитура от зелен и жълт боб, може да ви осигури необходимите калории за обяд, като е идеалният избор за горещите летни дни.
Открийте също...