1. >Retsepti
  2. >Аджапсандали с патладжани

Аджапсандали с патладжани

Аджапсандали е популярно пролетно вегетарианско ястие, приготвяно от всяко грузинско семейство.
Лесни
6 човек/души
75 мин
Съставки
за 6 човек/души
Патладжани – 1.5 кг

Олио – ½ чаша

Домати – 500 г

Кориандър, босилек, магданоз – ½ връзка от всяко

Чушка – 2 броя

Лук – 3 глави

Чесън – 2 скилидки

Дафинов лист – 2 броя
Съставки за 6човек/души
Патладжани – 1.5 кг

Олио – ½ чаша

Домати – 500 г

Кориандър, босилек, магданоз – ½ връзка от всяко

Чушка – 2 броя

Лук – 3 глави

Чесън – 2 скилидки

Дафинов лист – 2 броя
  1. Стъпка 1
    Измийте патладжаните. Обелете ги, разрежете всеки от тях на четири по дължина и след това още веднъж или два пъти (зависи от дължината на патладжана).
  2. Стъпка 2
    Поставете парчетата патладжан в купа, посолете и ги оставете за половин час. Изстискайте ги, без да ги смачквате.  
  3. Стъпка 3
    Когато бобът е готов, излейте водата в друг съд.  
  4. Стъпка 4
    Когато лукът покафенее, сложете изстисканите патладжани в тигана и ги задушете.   
  5. Стъпка 5
    Сложете дафиновия лист и чушките, нарязани на дължина.
  6. Стъпка 6
    Добавете нарязаните залени подправки и чесъна. Сол и пипер на вкус.
Съвет за готвене, заглавие
Предложения за сервиране: Оставете готовото ястие да изстине малко и след това го поставете в чиния с марули. Сервира се студено с пресни зеленчуци, сирене или говеждо месо.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда
  • Буда купичка

    Bonduelle посреща лятото със свежа рецепта, богата на зеленчуков протеин и перфектна за топлия сезон.

  • Градинска салата с маслини и царевица

    Перфектната салата за балансирана зеленчукова диета!

  • Телешко месо с China Mix и бланширан ори...

    Вкусен и лесен обяд за двама