1. >Retsepti
  2. >Египетска супа с месо Fatta

Египетска супа с месо Fatta

Супата с месо – Fatta, е традиционно консумирана от християните в Египет, като първо ястие след приключване на Великите пости преди Великденските празници.
Изискани
4 човек/души
150 мин
Съставки
за 4 човек/души
500 г телешко (или агнешко)

Лук

3 лъжици масло

5 скилидки чесън

Лъжичка оцет

1-2 зърна кардамон

Сол на вкус

Пипер на вкус

2 чаши сварен ориз

Крутони
Съставки за 4човек/души
500 г телешко (или агнешко)

Лук

3 лъжици масло

5 скилидки чесън

Лъжичка оцет

1-2 зърна кардамон

Сол на вкус

Пипер на вкус

2 чаши сварен ориз

Крутони
  1. Стъпка 1
    Сварете месото във вода с нарязани на филийки лук и подправки.
  2. Стъпка 2
    Когато месото поомекне, го отцедете, излейте бульона в тенджера и оставете на страни.
  3. Стъпка 3
    Свалете от котлона, добавете жълтъка, маслото, разбитата пяна, след което внимателно разбъркайте.
  4. Стъпка 4
    Леко запържете чесъна с останалата лъжица масло.
  5. Стъпка 5
    Към бульона добавете месото, оцета, чесъна след това ги оставете да заврат и подправете.
  6. Стъпка 6
    Добавете ориза и затоплете.
Съвет за готвене, заглавие
Изсипете крутоните. Сервирайте гореща.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда
  • Патешки бутчета с пролетни зеленчуци

    Цветна мозайка и впечатляващо ястие

  • Крем супа от грах с крокети от прошуто

    Сервирана топла, крем супата от грах е истински деликатес за цялото семейство

  • Пролетни рулца със зеленчуци

    Рецепта за пролетни рулца със зеленчуци, ястие от виетнамската кухня.