Стъпка 1
За да направите тестото трябва в топлото мляко да разтворите маята, да добавите жълтъците, маслото и захарта. Бавно добавяйте брашното и бъркайте. Завийте тестото с фолио и го оставете в хладилника за цяла нощ.
Стъпка 2
Може да преминете към плънката. Нарежете на кубчета лука и чушката, пресовайте чесъна. На загрято олио изпържете най-напред лука, след това добавете чушката, чесъна и каймата. Пържете всичко около 10 минути.
Стъпка 3
Когато бисквитите изстинат, едната половина трябва да намажете с дулче де лече, а другата половина да залепите отгоре и деликатно да притиснете.
Стъпка 4
Разточете тестото на 4 кръга с диаметър 15 см. На всеки кръг поставете порция от плънката, сгънете на две и залепете краищата.
Стъпка 5
Преди изпичане намажете пелмените с жълтък.
Стъпка 6
Печете във фурната около 20 минути при температура 200°C. Може да се изпържат и в тиган с мас.
Съвет за готвене, заглавие
Емпанадас трябва да се ядат с ръце.