Трябва да приемете бисквитките на Youtube, за да видите този видеоклип
Рецепта за суши с хайвер и зеленчуци
Рецепта за суши с хайвер – ястие, с което японската кухня е омаяла целия свят. В класическата си форма се състои от подправени с оцет ориз и риба, зеленчуци и други често локални специалитети.
Изискани
3 човек/души
30 мин
Съставки
за 3 човек/души
9 лъжици ориз за суши
9 ленти водорасли нори с големина 10 x 4 см
3 лъжички черен хайвер
3 лъжички червен хайвер
3 лъжички жълт хайвер
1 лъжичка уасаби – лют хрян
Съставки за 3човек/души
9 лъжици ориз за суши
9 ленти водорасли нори с големина 10 x 4 см
3 лъжички черен хайвер
3 лъжички червен хайвер
3 лъжички жълт хайвер
1 лъжичка уасаби – лют хрян
Стъпка 1
Върху бамбукова постелка сложете норито и върху него разстелете ориза.
Стъпка 2
Можете да сложите по желание парче авокадо, краставица, сьомга, риба тон, хайвер за пълнеж. В по-далечния от вас край на норито оставете около 1 см място, което да не е покрито с ориз.
Стъпка 3
След това изсипете във водата ориза и варете на слаб огън за около 15 минути, докато ориза поеме водата.
Стъпка 4
Готовото ролце нарежете на помалки ролца като използвате остър нож
Съвет за готвене, заглавие
Готовото суши покрийте със зелено листо и сервирайте на дървена дъска.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда▶
Пилешко бонфиле с провансалски зеленчуци
Пилешко бонфиле с провансалски зеленчуци
Пикантна салата от скариди и царевица с ...
Летните дни ни подтикват да ядем повече салати, а морските дарове ни осигуряват протеиновия прием в ...
Тартар от риба тон с царевица
Предлагаме ви рецепта с избрани съставки, която да приготвите и да се насладите с любимите си хора. ...