1. >Retsepti
  2. >Спанак с гъби на фурна

Спанак с гъби на фурна

Спанак - суперхрана в изкусителна комбинация с нискокалоричните гъби на фурна! Какво по-енергезиращо от вкусното и здравословно похапване!
Достъпни
3 човек/души
30 мин
Съставки
за 3 човек/души
485 г Нарязани гъби Bonduelle

800 г пресен спанак

2 глави лук, нарязан наситно

4 резена бекон, нарязан на кубчета

Сок от половин лимон

Масло

2 с.л. коняк

Сол

Смлян черен пипер

50 г масло

50 г брашно

500 мл прясно мляко

2 с.л. сметана

75 г настъргано сирене

Една щипка индийско орехче

Сол

Смлян черен пипер
Съставки за 3човек/души
485 г Нарязани гъби Bonduelle

800 г пресен спанак

2 глави лук, нарязан наситно

4 резена бекон, нарязан на кубчета

Сок от половин лимон

Масло

2 с.л. коняк

Сол

Смлян черен пипер

50 г масло

50 г брашно

500 мл прясно мляко

2 с.л. сметана

75 г настъргано сирене

Една щипка индийско орехче

Сол

Смлян черен пипер
  1. Стъпка 1
    Загрейте фурната до 250°C.
  2. Стъпка 2
    Разтопете 30 гр масло в тенджерка и запържете спанака. Добавете сол и черен пипер. Изцедето го добре, за да отстраните водата.
  3. Стъпка 3
    Нарежете гъбите на парченца.
  4. Стъпка 4
    Добавете прясното мляко, индийското орехче, солта, черния пипер, като бъркате непрекъснато, до получаване на гладък сос. Накрая добавете сметаната и овкусете по желание.
  5. Стъпка 5
    Поръсете с настърганиото сирене и поставете във фурната (на позиция грил). Запечете за няколко минути и поднесете веднага.
Съвет за готвене, заглавие
Поднесете веднага след приготвяне.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда
  • Печени пилешки бутчета с билково масло и...

    Печени пилешки бутчета с билково масло и зеленчуци по селски

  • Сьомга с пролетен микс

    Сьомга с пролетен микс

  • Испански микс с чоризо и пиле

    Испанската кухня, пълна с цвят и вкус, вече идва и във вашия дом чрез Испанския оризов микс от Bondu...