Трябва да приемете бисквитките на Youtube, за да видите този видеоклип
Свинско месо в сладко-кисел сос
Свинско месо в сладко-кисел сос, това е израз на свързване на силите ин и ян в кулинарното изкуство – китайския баланс на противоположностите. Задачата на готвача е сръчно да комбинира вкусове и да създава идеалната хармония. Затова горещото трябва да съседства на масата със студено, а сладкото с кисело.
Достъпни
4 човек/души
60 мин
Съставки
за 4 човек/души
500 г свинско месо
2 пресни люти чушки
1 голяма глава лук нарязана на дребни кубчета
4 лъжици сок от ананас
3 парчета ананас нарязан на кубчета
3 лъжици олио
1 лъжичка смлян джинджифил
2 скилидки счукан чесън
Сол
Съставки за 4човек/души
500 г свинско месо
2 пресни люти чушки
1 голяма глава лук нарязана на дребни кубчета
4 лъжици сок от ананас
3 парчета ананас нарязан на кубчета
3 лъжици олио
1 лъжичка смлян джинджифил
2 скилидки счукан чесън
Сол
Стъпка 1
Разрежете по дължина лютите чушки, премахнете семките и нарежете на тънки филийки. Нарежете свинското месо на дребни надлъжни парчета.
Стъпка 2
Запържете за около 3 минути лука, чесъна и чушките с 2 лъжички олио.
Стъпка 3
Разбийте яйцата и ги прибавете към изпърженото месо със зеленчуците. Разбъркайте всичко внимателно. Отново загрейте в уока олио и излейте готовата смес. Пържете движейки леко лопатката в едната и другата страна. Когато омлета се съедини, обърнете на другата страна, пържете докато не се зачервят краищата.
Стъпка 4
Към месото добавете ананаса, сместа от лука и налейте сока от ананас. Всичко се готви на слаб огън за 3 минути бъркайки постоянно.
Съвет за готвене, заглавие
Сервира се с ориз.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда▶
Ризото с елда, тиква и гъби
Вкусно и лесно за приготвяне! Нова рецепта със Зърнени храни Bonduelle.