1. >Retsepti
  2. >Свинско месо в сладко-кисел сос

Свинско месо в сладко-кисел сос

Свинско месо в сладко-кисел сос, това е израз на свързване на силите ин и ян в кулинарното изкуство – китайския баланс на противоположностите. Задачата на готвача е сръчно да комбинира вкусове и да създава идеалната хармония. Затова горещото трябва да съседства на масата със студено, а сладкото с кисело.
Достъпни
4 човек/души
60 мин
Съставки
за 4 човек/души
500 г свинско месо

2 пресни люти чушки

1 голяма глава лук нарязана на дребни кубчета

4 лъжици сок от ананас

3 парчета ананас нарязан на кубчета

3 лъжици олио

1 лъжичка смлян джинджифил

2 скилидки счукан чесън

Сол
Съставки за 4човек/души
500 г свинско месо

2 пресни люти чушки

1 голяма глава лук нарязана на дребни кубчета

4 лъжици сок от ананас

3 парчета ананас нарязан на кубчета

3 лъжици олио

1 лъжичка смлян джинджифил

2 скилидки счукан чесън

Сол
  1. Стъпка 1
    Разрежете по дължина лютите чушки, премахнете семките и нарежете на тънки филийки. Нарежете свинското месо на дребни надлъжни парчета.
  2. Стъпка 2
    Запържете за около 3 минути лука, чесъна и чушките с 2 лъжички олио.
  3. Стъпка 3
    Разбийте яйцата и ги прибавете към изпърженото месо със зеленчуците. Разбъркайте всичко внимателно. Отново загрейте в уока олио и излейте готовата смес. Пържете движейки леко лопатката в едната и другата страна. Когато омлета се съедини, обърнете на другата страна, пържете докато не се зачервят краищата.
  4. Стъпка 4
    Към месото добавете ананаса, сместа от лука и налейте сока от ананас. Всичко се готви на слаб огън за 3 минути бъркайки постоянно.
Съвет за готвене, заглавие
Сервира се с ориз.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда