Стъпка 1
Отрежете краищата на патладжаните. Обелете ги по дължина на лентички, като оставяте ленти с дебелина около 3 см от кожата им, така че да заприличат на зебра. Спазете този начин на белене, защото той е важен!
Стъпка 2
Нарежете на дебели парчета – около 1 см. Посолете и поставете около 10 часа под капак докато пуснат горчивия сос, след което увийте в кухненска хартия. Нарежете доматите.
Стъпка 3
Постепенно прибавяйте брашното, така, че докато бъркате да получите тесто без бучки и с консистенция на заквасена сметана.
Стъпка 4
Излейте олиото, като оставите около четири лъжици за запържването на лука.
Стъпка 5
Запържете леко доматите и ги прехвърлете в чиния.
Стъпка 6
Изсипете оцета в тенджерата и го оставете да заври, след което изключете котлона.
Съвет за готвене, заглавие
Патладжаните, лука и доматите се поставят в плоска купа. Салатата се поръсва с нарязания чесън, след което се добавя сол. Залива се със соса от тенджерата. Най-отгоре се поръсва с нарязан зелен магданоз.