1. >Retsepti
  2. >Салата с телешки филета и зрял боб

Салата с телешки филета и зрял боб

Чудесно ястие за лятото
Изискани
2 човек/души
20 мин
Съставки
за 2 човек/души
100 г Зрял фасул Bonduelle

200 г говеждо месо

100 г зелена салата

80 г салата айсберг

60 г цикория

5 чери домата

1/2 червена чушка

1 люта чушка

1 червен лук

1 лист лазаня

20 г сладък чили сос

30 мл бяло вино

50 мл зеленчуков бульон

10 г масло

20 г терияки сос

босилек

риган

пушена паприка

малко зехтин

сол

пипер
Съставки за 2човек/души
100 г Зрял фасул Bonduelle

200 г говеждо месо

100 г зелена салата

80 г салата айсберг

60 г цикория

5 чери домата

1/2 червена чушка

1 люта чушка

1 червен лук

1 лист лазаня

20 г сладък чили сос

30 мл бяло вино

50 мл зеленчуков бульон

10 г масло

20 г терияки сос

босилек

риган

пушена паприка

малко зехтин

сол

пипер
  1. Стъпка 1
    Нарежете червената чушка на кубчета, чери доматите наполовина, лука на ситно, листа лазаня на триъгълни парчета, айсберг марулята и лютата червен чушка на малки резенчета. След това нарежете перпендикулярно на влакното говеждото месо.
  2. Стъпка 2
    Сотирайте в зехтин месото и овкусете със сол, пипер, босилек, риган и пушен червен пипер, масло, червен лук и люта чушка. Поръсете бяло вино и добавете сладъ чили и терияки сос и зеленчуков бульон.
  3. Стъпка 3
    В същото време овкусете сьомгата с песто сос и я сложете във фурната на 190°C за 15 минути.
  4. Стъпка 4
    Направете в купа салата от рукола, чери домати, зрял боб, телешко и соса, който става салтен дресинг и найотгоре хрупкавата кора лазаня.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда
  • Варен свински джолан с бял фасул

    Изключително вкусно традиционно ястие

  • Брускета с риба тон, царевица и червен ф...

    Вкусни хапки, които могат да превърнат всяко ястие в специален повод

  • Пролетни рулца със зелен и жълт фасул

    Посрещнете своите гости с едно чудесно, лесноза приготвяне и здравословно ястие