1. >Retsepti
  2. >Севиче - риба по мексикански, маринована в домати и лимонов сок

Севиче - риба по мексикански, маринована в домати и лимонов сок

Рецепта за севиче – сурова морска риба с добавки. Във всяка от южноамериканските страни това ястие се сервира по различен начин. В Перу севиче се сервира с тънки филийки червен лук, с които трябва да покриете севиче в последния момент преди да се сервира. В противен случай ястието ще промени вкуса си.
Достъпни
3 човек/души
255 мин
Съставки
за 3 човек/души
700 г прясна морска риба напр. corvina, congrio (морска змиорка), chita, mero, lenguado (sola), pargo, huachinango

700 г домати

80 г нарязани зелени маслини

400 мл пресен лимонов сок

Минерална вода

70 мл зехтин

3 скилидки чесън

2 лъжици риган

2 лъжички дребно нарязан пресен кориандър

100 г лук

100 мл кетчуп

2 лъжички нарязани мариновани чили серанос

2 лъжици паста от чушки

Пипер

Сол

Зехтин за подправяне
Съставки за 3човек/души
700 г прясна морска риба напр. corvina, congrio (морска змиорка), chita, mero, lenguado (sola), pargo, huachinango

700 г домати

80 г нарязани зелени маслини

400 мл пресен лимонов сок

Минерална вода

70 мл зехтин

3 скилидки чесън

2 лъжици риган

2 лъжички дребно нарязан пресен кориандър

100 г лук

100 мл кетчуп

2 лъжички нарязани мариновани чили серанос

2 лъжици паста от чушки

Пипер

Сол

Зехтин за подправяне
  1. Стъпка 1
    Изплакнете филето, подсушете и нарежете на кубчета. След това поставете в стъклена купа. Залейте с лимонов сок – мариновайте при стайна температура за около 2.5 часа.
  2. Стъпка 2
    Загрейте зехтина в малък съд, изсипете чесъна и така пържете около 3 минути. След това трябва да извадите чесъна, а зехтина да охладите.
  3. Стъпка 3
    Подгрейте тортилата в печката. На всяка от тях поставете няколко лъжички месо и завийте на руло.
  4. Стъпка 4
    В стъклена купа наредете доматите, лука, кориандъра, ригана, кетчупа, чилито, маслините и пастата от чушки. По време на приготвяне на севиче се използват единствено стъклени съдове или емайлирани. Не се използват метални съдове. Всичко залейте с охладения зехтин и с доматения сок. Подправете по вкус със сол и пипер, след това разбъркайте и оставете да почине.
  5. Стъпка 5
    Извадете рибата от маринатата и трикратно изплакнете със студена вода. След това залейте с минерална вода и киснете още 5 минути. След изваждането от водата хубаво изцедете и прехвърлете в купата с доматите и подправките. Разбъркайте, покрийте и поставете за 3 часа в хладилника.
Съвет за готвене, заглавие
Сервира се в замразени стъклени купи. Декорирайте с маслини.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда
  • Сьомга с пролетен микс

    Сьомга с пролетен микс

  • Испански микс с чоризо и пиле

    Испанската кухня, пълна с цвят и вкус, вече идва и във вашия дом чрез Испанския оризов микс от Bondu...

  • Агнешки котлет с провансалски зеленчуци

    Приготвяте ли специална вечеря? Провансалският зеленчуков микс е подходящ като гарнитура за вкусен и...