Стъпка 1
Яйцата се смесват със солта, а след това добавете брашното, млякото и внимателно разбъркайте, за да може в сместа да влезе много въздух – това е гаранция тя да стане пухкава.
Стъпка 2
Питките хляб нарежете на кубчета и добавете към тестото, като продължавате да бъркате.
Стъпка 3
Шоколадов топинг: загрейте сметаната на нисък котлон, добавяйки парчетата шоколад и ваниловата захар, до напълното разтопяване и получаване на еднородна смес, на края добавете 23 лъжици ром и внимателно разбъркайте.
Стъпка 4
След половин час, оформете от сместа продълговати парчета и варете 15 минути в подсолена, не вряща вода, след което ги обърнете на другата страна и варете още около 510 минути.
Стъпка 5
След сваряване, нарежете на парчета.
Съвет за готвене, заглавие
Knedliki се сервират към печено месо, задължително с добавено голямо количество сос.