1. >Retsepti
  2. >Хумус със зрял боб

Хумус със зрял боб

Специфично ливанско ястие, което може да се сервира както топло, така и студено; приготвя се лесно и бързо, като е подходящ вариант за обяд или вечеря.
Лесни
2 човек/души
15 мин
Съставки
за 2 човек/души
400 г Зрял бял фасул Bonduelle

1 лимон

супена лъжица тахан

магданоз

маслиново масло

чесън на прах

сладък червен пипер

сол

2 репички

1 краставица

1 морков

гризина
Съставки за 2човек/души
400 г Зрял бял фасул Bonduelle

1 лимон

супена лъжица тахан

магданоз

маслиново масло

чесън на прах

сладък червен пипер

сол

2 репички

1 краставица

1 морков

гризина
  1. Стъпка 1
    В купа сложете зрелия бял фасул, тахана, маслиновото масло, чесъна на прах, солта, лимоновия сок и пасирайте всичко, докато стане хомогенна паста. Посолете на вкус и украсете хумуса с маслиново масло, червен пипер и нарязан магданоз.
  2. Стъпка 2
    За сервиране нарежете краставица, морков или ряпа на филийки по избор и сервирайте с гризина. Добър апетит!
  3. Стъпка 3
    Оставете всичко да стегне за малко, овкусете със сол и след това добавете пилешките гърди. Разбъркайте ястието и го полейте със сладколютивия сос, като оставете всичко на огъня за още 23 минути. Добавете сусама и вечерята може да се сервира!
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда
  • Пролетни рулца със зелен и жълт фасул

    Посрещнете своите гости с едно чудесно, лесноза приготвяне и здравословно ястие

  • Салата с бял боб

    Салата с бял боб

  • САЛАТА GRAND BLEU

    Салатата се казва така, защото предизвиква лятното настроение. Много лесна и бърза за изпълнение таз...