1. >Retsepti
  2. >Дип от хумус - арабски сос от нахут и сусамена паста

Дип от хумус - арабски сос от нахут и сусамена паста

Рецепта за дип от хумус с нахут, сервиран с питка хляб или чипс, може да бъде интересно предястие за гостите,докато чакат основното ястие. Може да се приготви до 3 дни преди сервиране, при условие, че се държи в хладилник. Да се сервира със стайна температура.
Лесни
6 човек/души
90 мин
Съставки
за 6 човек/души
60 г нахут

2 лъжички паста тахин

½ глава лук

Малка скилидка чесън

¼ лъжичка куркума

2 лъжици лимонов сок

Сол

2 лъжици олио 
Съставки за 6човек/души
60 г нахут

2 лъжички паста тахин

½ глава лук

Малка скилидка чесън

¼ лъжичка куркума

2 лъжици лимонов сок

Сол

2 лъжици олио 
  1. Стъпка 1
    Залят с вода, нахутът се оставя да се накисне за около 8 часа. След това отцедете без да изхвърляте водата, в която е бил накиснат.
  2. Стъпка 2
    Чесънът и лукът да се нарежат на дребно. Леко запържете с олио, добавете куркумата и малко от водата, в която е бил накиснат нахутът. След това добавете нахута, залейте с останалата вода, в която е бил накиснат, като покриете около 3 см над нивото на нахута и го оставете да заври, след което го оставете да ври достатъчно дълго, за да омекне.
Съвет за готвене, заглавие
Сипете в чиния, добавете сол, лимонов сок и тахина и хубаво разбъркайте. Декорирайте с нарязан пресен магданоз.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда
  • Шакшука с нахут

    Влезте в кухнята на Магреб с една от най-вкусните, засищащи и бързи рецепти.

  • Печени сладки картофи с нахут и киноа

    Впечатляващ и здравословен обяд за четирима

  • Печена ципура с уок зеленчуци

    Много лесна рецепта с няколко съставки, но с богат вкус! Ципура, придружена от нашите уок зеленчуци ...