1. >Retsepti
  2. >Домашно сладко от кайсии

Домашно сладко от кайсии

Добре дошли в кухнята на Bonduelle! Днешното предложение е рецепта за фалафел, чийто вкус ще разнообразим с една тайна съставка. Досетихте ли се коя е тя? Подсказка: погледнете заглавието отново!
Достъпни
2 човек/души
25 мин
Съставки
за 2 човек/души
500 гр червено цвекло Bonduelle

4 бр. кисели краставички Bonduelle

800 гр изкисната леблебия

1 чаша кисело мляко

100 гр зеленчуков бульон

2 пити

1 яйце

1 домат

2 глави червен лук

100 гр галета

1 с.л. тахан

1 с.л. сироп от агаве

2 с.л. редукция балсамико оцет

1 щипка рукола

1 връзка магданоз

3-4 с.л. бял сусам

1 ч.л. кимион

Стъпки на приготвяне
Съставки за 2човек/души
500 гр червено цвекло Bonduelle

4 бр. кисели краставички Bonduelle

800 гр изкисната леблебия

1 чаша кисело мляко

100 гр зеленчуков бульон

2 пити

1 яйце

1 домат

2 глави червен лук

100 гр галета

1 с.л. тахан

1 с.л. сироп от агаве

2 с.л. редукция балсамико оцет

1 щипка рукола

1 връзка магданоз

3-4 с.л. бял сусам

1 ч.л. кимион

Стъпки на приготвяне
  1. Стъпка 1
    Започваме изпълнението на нашата рецепта за фалафел с цвекло, като нарежем на ситно лука и магданоза, краставиците на дълги ивици, а доматите на колелца. 
  2. Стъпка 2
    В бледнер изсипваме отцеденото цвекло и леблебия, добавяме лука и магданоза, половината тахан и половината кимион. Заливаме със зеленчуковия бульон, добавяме сол и пипер на вкус.
  3. Стъпка 3
    След още 10 минути, добавете чери доматчетата и пресния копър. Оставете течността да се редуцира колкото е необходимо и докато грахът се сготви напълно. Украсете с кълновете.
  4. Стъпка 4
    Оформяме малки топки фалафел, след което ги оваляме в сусама. Топките фалафел изпържваме на тиган в добре загрято олио. След изпържване до готовност фалафелите се поставят върху равна повърхност.
  5. Стъпка 5
    Време е да приготвим вкусния сос, който ще подчертае вкуса на нашите фалафели с цвекло! Взимаме 1 чаша кисело мляко и към него добавяме тахан, сироп от агаве и сол и пипер на вкус.
  6. Стъпка 6
    Следва подготовка за дегустирането – взимаме една пита/арабско хлебче, което според предпочитанията ни може да загреем преди консумация за 34 мин. във фурната. По средата на питата слагаме първо руколата, след това колелцата домат и киселите краставички. Добавяме още фалафелите с цвекло. Обилно заливаме всичко със соса от кисело мляко, а по желание може да добавите и допълнително цвекло, ако ви е останало. За още побогат вкус подправяме отгоре с малко редукция от басламико оцет и… Нашата рецепта за фалафел с цвекло е изпълнена!
Съвет за готвене, заглавие
Фалафелите могат да се приготвят и във фурна - на около 190°C, поръсени с малко олио, за 20-25 мин.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда
  • Брауни с цвекло

    Уникална комбинация между шоколад и цвекло с деликатен вкус!

  • Агнешка пастърма с млади картофи и черве...

    Идваме да Ви помогнем с нова рецепта, която може да Ви вдъхнови в приготвянето на празничната великд...

  • Крем супа от цвекло

    Перфектната супа, когато нямаш много време