Трябва да приемете бисквитките на Youtube, за да видите този видеоклип
Erwtensoep – Холандска грахова супа
Erwtensoep наричана още Snert – много известна в Холандия супа от зелен олющен грах. Обикновено холандците я приготвят през зимата, когато се появи нужда от засищаща храна. Snert е супа с много гъста консистенция, често към нея се добавя свинско или наденица. Холандците казват, че добрата грахова супа е добре приготвена само тогава когато лъжицата стои в нея.
Изискани
6 човек/души
210 мин
Съставки
за 6 човек/души
200 г чаша зелен олющен грах
500 г пушена наденица
500 г свинско
4 глави лук
1 нарязан стрък целина
4 средно големи картофа
1 връзка целина
1 лъжичка сол
2 литра вода
Съставки за 6човек/души
200 г чаша зелен олющен грах
500 г пушена наденица
500 г свинско
4 глави лук
1 нарязан стрък целина
4 средно големи картофа
1 връзка целина
1 лъжичка сол
2 литра вода
Стъпка 1
Залейте граха с вода и оставете за 8-10 часа с капак.
Стъпка 2
Отцедете и заедно със свинското поставете в тенджера с посолена вода.
Стъпка 3
Загрейте олиото в голям тиган, след това запържете пилешкото месо от всички страни. Към същото олио сложете парчетата заешко и също така запържете от всяка страна. Добавете зеленият фасул и пържете около 23 минути. Сложете боба и нарязаните домати. Добавете чушката и разбъркайте. Изсипете ориза бавно и бъркайте с дървена лъжица. Добавете шафрана и солта. Залейте с вода, оставете да заври и варете на нисък огън с капак. От този момент спрете да разбърквате.
Стъпка 4
Добавете лука, стъблото и горната част на целината, бъркайте от време на време и варете още половин час.
Стъпка 5
Накрая добавете шунката или наденицата и варете още 10 минути.
Стъпка 6
Извадете шунката или наденицата и я нарежете на филийки.
Стъпка 7
Нарязана я върнете обратно в супата.
Съвет за готвене, заглавие
Сервира се в дълбока чиния най-добре с тъмно печиво и традиционното за Холандия сирене. Месото от супата се яде с хляб и се полива с горчица.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда▶
Крем супа от тиква със скариди
Идеална рецепта за любителите на морските дарове. Апетитният вкус на скаридите се подсилва от вкуса на тиквата и резултатът е бърза и питателна крем супа.
Салата с риба тон и зеленчуци
Бърза и лесна за приготвяне салата с риба тон и средиземноморски микс от зеленчуци, която е подходящ...
Печена ципура с уок зеленчуци
Много лесна рецепта с няколко съставки, но с богат вкус! Ципура, придружена от нашите уок зеленчуци ...