Стъпка 1
Нарежете лука, магданоза и целината на ситно. Нарежете морковите на полукръгчета, а чушките на средни кубчета. Чесънът се нарязва на ситно и се слага заедно с лука.
Стъпка 2
Сотирайте лука и чесъна заедно в 2 с. л. мазнина. Готвим ги на слаб огън в захлупена тенджера за 5 минути, докато придобият златист цвят. След като лукът омекне, добавете пащърнака, магданоза и целината и ги задушете за още 5 минути на слаб огън в захлупен съд. Разбъркваме от време на време, за да не залепне.
Стъпка 3
Пригответе дресинга като смесите оцета, захарта и олиото. Добавете сол и черен пипер. Изсипете дресинга при салатата и разбъркайте.
Стъпка 4
Добавете 23 литра вода и оставете да ври на силен огън за около 30 минути.
Стъпка 5
След като всички зеленчуци се сварят, добавете пасираните домати и варете още 5 минути на слаб огън.
Стъпка 6
Добавете магданоза накрая, при сервиране. Поръсете с малко червен лук за повече вкус.
Съвет за готвене, заглавие
За по-добра консистенция на супата можете да пасирате част от боба и да го добавите към супата заедно с пасираните домати. Можете да добавите люти чушки или пюре от люти чушки по време на готвене за по-пикантен вкус.