1. >Retsepti
  2. >Модерни кюфтенца с кисели краставички

Модерни кюфтенца с кисели краставички

Класическите кюфтенца могат да бъдат приготвени по нов начин!
Изискани
2 човек/души
45 мин
Съставки
за 2 човек/души
10 цели кисели краставички Bonduelle

300 г кайма

4 картофа

4 с.л. кашкавал

4 с.л. сладка горчица

2 с.л. френска горчица

1 с.л. Мед

1 връзка магданоз

4 листа от маруля

2 питки със сусам

1 клонче розмарин

1 клонче мащерка

1 скилидка чесън

1 червена люта чушка

1 глава червен лук

3 репички

1 връзка пресен лук

Начин на приготвяне
Съставки за 2човек/души
10 цели кисели краставички Bonduelle

300 г кайма

4 картофа

4 с.л. кашкавал

4 с.л. сладка горчица

2 с.л. френска горчица

1 с.л. Мед

1 връзка магданоз

4 листа от маруля

2 питки със сусам

1 клонче розмарин

1 клонче мащерка

1 скилидка чесън

1 червена люта чушка

1 глава червен лук

3 репички

1 връзка пресен лук

Начин на приготвяне
  1. Стъпка 1
    Измийте картофите и ги сложете в гореща фурна за 30 минути на 180°C.
  2. Стъпка 2
    Междувременно нарежете пресния и червения лук на резени, киселите краставички - по дължина и хлебчетата на половинки.
  3. Стъпка 3
    Запържете ивиците прошуто с малко мазнина в тиган докато станат хрупкави. Подправете с къри на прах.
  4. Стъпка 4
    Оформете каймата (може да използвате кръгъл ринг от неръждаема стомана), след това я поставете на горещия грил, поръсена с малко мазнина, и я оставете за 67 минути на всяка страна. Може да сложите и хлебчетата на грила.
  5. Стъпка 5
    Сложете картофа в чиния, разрежете горната част на 4, сложете сиренето и поръсете с пресния лук. До него разположете питката, намажете я със сос от горчица, добавете листо от салата, киселите краставички, добре сготвеното месо и червен лук. Може да добавите люти чушки, репички, чесън и розмарин.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда
  • Патица по пекински

    Патицата по пекински – това е най-известното ястие от китайската кухня, сервирана не само в ресторантите в Пекин, но и по цял свят. Месото на патиците отглеждани близо до Пекин е много вкусно. Процесът на приготвяне на патицата е много сложен. Патицата се намазва с меласа, напомпва се с въздух и се пълни с вряща вода. Пече се върху огън от смес на дърва от различни плодови дървета.

  • Бакалау – треска по португалски със зеле...

    Рибата треска определено е царят на португалската маса. В Португалия сушената и осолена треска е осн...

  • Салата с телешко и спанак по виетнамски

    Рецепта за салата с телешко, ястие от виетнамската кухня.