Трябва да приемете бисквитките на Youtube, за да видите този видеоклип
Кремообразно ризото с гъби
Гъби с ориз? Нещо по-добро – кремообразно ризото, което ще ви разтопи от наслада! Опитайте от рецептите на Бондюел.
Достъпни
3 човек/души
30 мин
Съставки
за 3 човек/души
315 г Нарязани гъби Bonduelle
200 г зелени аспержи
4 с.л. зехтин
2 глави дребен лук, нарязан наситно
2 скилидки чесън, нарязан наситно
400 г ризото
1 малка бутилка сухо бяло вино
1,5 л зеленчуков бульон
40 г масло
100 г настърган пармезан
Съставки за 3човек/души
315 г Нарязани гъби Bonduelle
200 г зелени аспержи
4 с.л. зехтин
2 глави дребен лук, нарязан наситно
2 скилидки чесън, нарязан наситно
400 г ризото
1 малка бутилка сухо бяло вино
1,5 л зеленчуков бульон
40 г масло
100 г настърган пармезан
Рецепти с
Нарязани гъби
Стъпка 1
Подготовка: За постигане на кремообразна консистенция, добавете маслото колкото орех и и пармезана към ризотото след като оризът е готов. След това покрийте ризотото и го оставете да почине няколко минути.Начин на приготвяне
Стъпка 2
Измийте аспержите, нарежете ги на парченца и ги бланширайте, след което ги изплакнете със студена вода.
Стъпка 3
Добавете брашното и го разбийте добре с бульона. Оставете всичко да се готви за 20 мин. От време на време разбърквайте, за да се сгъсти леко супата.
Стъпка 4
Загрейте зехтина в тенджера. Запържете дребния лук и чесъна и добавете ориза. Сгответе ориза като го бъркате 34 мин. Добавете виното и го ставете да се изпари на силен огън. Добавете половината от гъбите.
Стъпка 5
Загрейте бульона в друга тенджера. Добавете бульона на тънка струйка към ориза като разбърквате, докато се поеме от ориза. Продължете готвенето на ориза (около 20 мин.)
Стъпка 6
Добавете аспержите и останалите гъби и оставете да къкри около 10 мин. (проверете времето за приготвяне, посочено върху опаковката). Ризотото трябва да стане кремообразно. В случай на нужда, добавете още малко бульон.
Стъпка 7
След като готвенето приключи, добавете масло колкото орех и една шепа пармезан. Отдръпнете от огъня и оставете настрани, без да отваряте капака. Поднесете ризотото веднага с прясно смлян черен пипер и пармезан.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда▶
Поширани яйца със зелен фасул и ечемик
Здравословна закуска със зърнени храни Bonduelle
Пълнена тиква с цели гъби
Трик или лакомство? Как да създадете празнична вечеря за вечерта на Хелоуин
Зеленчукови сарми с гъби и моркови
ПОДХОДЯЩО ЗА ПОСТИ
Традиционните вкусни зелеви сарми, този път приготвени по вегетариански!