Трябва да приемете бисквитките на Youtube, за да видите този видеоклип
Панакота с карфиол и спанак
Красиво, цветно, здравословно и оригинално предястие, панакота с карфиол и спанак ще стане истинско украшение на всяко парти, блок маса или семейно празненство.
Вкусните и апетитни слоеве спанак и карфиол идеално се допълват помежду си и с горния слой домати, магданоз, чесън и зехтин. Освен това панакота прилича на знамето на Италия, което е оригинален детайл на това ястие. Това предястие е привлекателно не само за възрастни, но и за деца.
Лесни
6 човек/души
10 мин
Съставки
за 6 човек/души
150 г Карфиол Bonduelle
Спанак Bonduelle, нарязан на порции от 100 г
9% сметана 250 мл
Пармезан, можете да използвате друго сирене с пикантен вкус 100 г
Желатин за храни, тук се използва незабавен желатин 15 г
Домати, можете да използвате чери домати 150 г
Чесън 5 г
Пресен магданоз 15 г
Зехтин 15 мл
Съставки за 6човек/души
150 г Карфиол Bonduelle
Спанак Bonduelle, нарязан на порции от 100 г
9% сметана 250 мл
Пармезан, можете да използвате друго сирене с пикантен вкус 100 г
Желатин за храни, тук се използва незабавен желатин 15 г
Домати, можете да използвате чери домати 150 г
Чесън 5 г
Пресен магданоз 15 г
Зехтин 15 мл
Рецепти с
Нарязан спанак на порции
Стъпка 1
Заврете карфиола; нека ври 3-4 минути. След това го поставете в студена вода, за да спрете процеса на готвене.
Стъпка 2
Заврете 125 мл сметана със спанака. Варете 1 минута. Добавете половината от незабавния желатин. Варете сместа, като разбърквате 1 минута, за да се разтвори желатинът напълно. Махнете тигана от огъня, добавете половината от настъргания пармезан. Смесете сместа с блендер.
Стъпка 3
Една малка тайна – найдобре изпържете филетата непосредствено преди сервиране 😉
В дълбок тиган изсипваме достатъчно мазнина (олио или масло), която да покрие цялото дъно, но не и да покрива филетата (около 1 пръст е достатъчно). Изпържваме филетата в предварително загрятата мазнина до получаване на златиста коричка от всички страни.
Стъпка 4
Започнете да оформяте ястието. В чаши поставете ред спанак (три супени лъжици спанак), покрийте го с три супени лъжици карфиолна маса.
Стъпка 5
Измийте чери доматите, нарежете ги на малки парченца. Нарежете магданоза и пресовайте чесъна. Добавете зехтин. Сложете домати върху ястието, преди да сервирате.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда▶
Такос с червен боб
Ястие, което ви отвежда в Мексико и ви очарова с цветни комбинации
Салата с царевица и пуешки гърди
Това е здравословно и вкусно ястие с лека консистенция, което може да се сервира както за обяд, така...