Трябва да приемете бисквитките на Youtube, за да видите този видеоклип
Трябва да приемете бисквитките на Youtube, за да видите този видеоклип
Зеленчукови кюфтета със спанак и гъби
Вкусни хапки за гости
Достъпни
4 човек/души
30 мин
Съставки
за 4 човек/души
1 пакет (400 г) млян спанак Bonduelle
4 яйца
50 г масло
140 г брашно
120 мл мляко
2 чаши галета
10 чери домати
3 гъби
1 глава лук
1 глава червен лук
1 салата Лоло Росо
1 лимон
1 връзка пресен лук
1 с.л. зехтин
сол
пипер
Съставки за 4човек/души
1 пакет (400 г) млян спанак Bonduelle
4 яйца
50 г масло
140 г брашно
120 мл мляко
2 чаши галета
10 чери домати
3 гъби
1 глава лук
1 глава червен лук
1 салата Лоло Росо
1 лимон
1 връзка пресен лук
1 с.л. зехтин
сол
пипер
Стъпка 1
Размразете спанака и отцедете излишната вода.
Стъпка 2
Нарежете на фино трите вида лук, чери доматите - на половинки, а гъбите на малки парченца.
Стъпка 3
Подгответе соса от сладката горчица, френската горчица, меда и наситнения магданоз.
Стъпка 4
В друг тиган пригответе соса бешамел от разтопено масло и 60г брашно и сотирайте като добавяте постепенно млякото. Бъркайте докато се сгъсти. Добавете 2 разбити яйца, спанака и пресния лук. Подправете със сол и пипер на вкус. Свалете от огъня и оставете да изстине като разбърквате от време на време.
Стъпка 5
След като сместа изстине изцяло, оформете котлетите и ги оваляйте в брашно, яйце и галета. Печете ги върху хартия за печене поръсени с малко зехтин и ги оставете за около 20 минути на 180°C.
Стъпка 6
Салатата за гарнитура се приготвя от салата Лоло Росо, червен лук, домати и пресен лук. Подправя се със сока на половин лимон, сол и пипер.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда▶
Спаначен пай "Коледна елха"
Изумително ястие, което ще обогати Коледната трапеза
Спанак с гъби на фурна
Спанак - суперхрана в изкусителна комбинация с нискокалоричните гъби на фурна! Какво по-енергезиращо...