Pinterest

Сьомга с ориз и зеленчуци

Мислите ли за бързо, вкусно и питателно ястие? Предлагаме ви да опитате нашата рецепта със сьомга и микс от зеленчуци с ориз. Тази рецепта ще ви даде енергия за целия ден.
Достъпни
2 човек/души
20 мин
Съставки
за 2 човек/души
400 г Зеленчуков микс по европейски с ориз Bonduelle

200 г филе от сьомга

100 мл течна сметана

50 г краве масло

копър

лимонов сок

зехтин

сол

черен пипер
Съставки за 2човек/души
400 г Зеленчуков микс по европейски с ориз Bonduelle

200 г филе от сьомга

100 мл течна сметана

50 г краве масло

копър

лимонов сок

зехтин

сол

черен пипер
  1. Стъпка 1
    Покрийте дъното на тава с хартия за печене, сложете сьомгата, която подправяме със зехтин и сол. Сложете във фурната за 20 минути на 180 градуса.
  2. Стъпка 2
    Междувременно в тиган със сгорещено олио сложете микса от зеленчуци и ориз, подправете със сол и черен пипер и го оставете да се готви около 7 минути.
  3. Стъпка 3
    В дълбок тиган разтопете маслото, добавете лимоновия сок, течната сметана и предварително нарязания копър. Разбъркайте до хомогенна смес и сосът за сьомгата е готов.
  4. Стъпка 4
    Извадете сьомгата от фурната, поставете я в чинията до зеленчуковия микс и изсипете соса върху нея. Добър апетит!