Трябва да приемете бисквитките на Youtube, за да видите този видеоклип
Скариди в чеснов сос
Рецепта за скариди в чеснов сос, ястие от виетнамската кухня.
Достъпни
8 човек/души
30 мин
Съставки
за 8 човек/души
2-3 лъжици зехтин
1 кг обелени кралски скариди
50 г безсолно масло
2-3 скилидки чесън, дребно накълцан
2 лъжици корен от магданоз, нарязан
Сол и прясно смлян черен пипер
2 лъжици сок от лимон
1 хрупкава франзела, дебело нарязана за сервиране
Съставки за 8човек/души
2-3 лъжици зехтин
1 кг обелени кралски скариди
50 г безсолно масло
2-3 скилидки чесън, дребно накълцан
2 лъжици корен от магданоз, нарязан
Сол и прясно смлян черен пипер
2 лъжици сок от лимон
1 хрупкава франзела, дебело нарязана за сервиране
Стъпка 1
Загрейте голям плосък тиган, добавете олио и запържете скаридите на части.
Стъпка 2
Избършете тигана с хартиена кърпа, добавете масло и загрейте докато маслото започне да се пени.
Стъпка 3
Рендосайте китайското зеле, а морковите нарежете на стълбчета. Поставете в купа и залейте със соса, добавете нарязаното или накъсаното на парчета пилешко месо, разбъркайте.
Стъпка 4
След това добавете скаридите върху горещия тиган. Подправете със сол и пипер.
Стъпка 5
Поръсете със сока от лимон и раздрусайте за да покриете скаридите със соса.
Съвет за готвене, заглавие
Сервира се веднага в малки, глинени съдове с хрупкав хляб.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда▶
Печени пилешки бутчета с билково масло и...
Печени пилешки бутчета с билково масло и зеленчуци по селски
Сьомга с пролетен микс
Сьомга с пролетен микс
Испански микс с чоризо и пиле
Испанската кухня, пълна с цвят и вкус, вече идва и във вашия дом чрез Испанския оризов микс от Bondu...