Pinterest

Пролетни зеленчуци с яйца на тиган

Перфектният пролетен обяд за двама
Лесни
2 човек/души
20 мин
Съставки
за 2 човек/души
400 г Bonduelle Пролетен микс Vapeur

3 скилидки чесън

1 глава червен лук

50 мл зехтин

150 г мариновани гъби

мащерка

4 яйца

сол

2 с.л. зехтин
Съставки за 2човек/души
400 г Bonduelle Пролетен микс Vapeur

3 скилидки чесън

1 глава червен лук

50 мл зехтин

150 г мариновани гъби

мащерка

4 яйца

сол

2 с.л. зехтин
  1. Стъпка 1
    Чесънът се нарязва на дребно и се задушава в зехтина за минута, заедно с нарязания на полумесеци червен лук.
  2. Стъпка 2
    След това се добавят гъбите и мащерката, а после и пакетът Bonduelle Пролетен микс Vapeur. Оставя се всичко да се задуши, зеленчуците да поомекнат и водата да се изпари.
  3. Стъпка 3
    Щом и зеленчуците омекнат, а течността им се поизпари, се добавят яйцата. Ястието не се бърка, а огънят леко се намалява.
  4. Стъпка 4
    Щом яйцата стегнат, ястието се премества от котлона и се сервира. Поръсва се със сол и малко зехтин.