Печена ципура с уок зеленчуци
Много лесна рецепта с няколко съставки, но с богат вкус! Ципура, придружена от нашите уок зеленчуци на тиган, ще ви осигури чудесен обяд.
Лесни
2 човек/души
30 мин
Съставки
за 2 човек/души
1 пакет (400 г) Уок микс с броколи и картофи Bonduelle
1 бр. (400 г) ципура
1/2 консерва белени домати на кубчета
2 лайма
1 лимон
3 с.л. зехтин
2 клонки розмарин
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. пипер
1 бр. (400 г) ципура
1/2 консерва белени домати на кубчета
2 лайма
1 лимон
3 с.л. зехтин
2 клонки розмарин
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. пипер
Съставки за 2човек/души
1 пакет (400 г) Уок микс с броколи и картофи Bonduelle
1 бр. (400 г) ципура
1/2 консерва белени домати на кубчета
2 лайма
1 лимон
3 с.л. зехтин
2 клонки розмарин
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. пипер
1 бр. (400 г) ципура
1/2 консерва белени домати на кубчета
2 лайма
1 лимон
3 с.л. зехтин
2 клонки розмарин
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. пипер
- Стъпка 1Изчистете ципурата от кости, изкормете я и измийте със студена вода. Попийте излишната вода с кухненска хартия. Срежете я и овкусете. Сложете я в тава или йенски съд с малко зехтин, розмарин и няколко резена лимон и лайм. Оставете я за около 25 минути на 180°C.
- Стъпка 2Сотирайте в тиган за 7-10 минути с малко зехтин Уок микса без да размразявате предварително. Добавете консервата домати на кубчета, Овкусете на вкус.
Открийте също...












