Pinterest

Терияки скариди с броколи и карфиол

Азиатската кухня отново ще ви изненада с проста и вкусна рецепта. Каним ви да опитате Императорския зеленчуков микс и крехките скариди, обвити в сладък и ароматен сос.
Достъпни
2 човек/души
30 мин
Съставки
за 2 човек/души
400 г Императорски микс Bonduelle

300 г скариди

100 г ориз

20 г маринован джинджифил

75 мл вода

50 мл соев сос

1 скилидка чесън

1 чаена лъжица оризов оцет

1 супена лъжица мед

1 супена лъжица нишесте

чили люспи

сусамово олио

сол

черен пипер
Съставки за 2човек/души
400 г Императорски микс Bonduelle

300 г скариди

100 г ориз

20 г маринован джинджифил

75 мл вода

50 мл соев сос

1 скилидка чесън

1 чаена лъжица оризов оцет

1 супена лъжица мед

1 супена лъжица нишесте

чили люспи

сусамово олио

сол

черен пипер
  1. Стъпка 1
    В тенджера с олио на слаб огън пригответе сладкия сос. Добавете ситно нарязаните чесън и джинджифил, соевия сос, една супена лъжица мед, оризовия оцет, нишестето, върху което предварително налейте 50 мл вода, люспите чили и разбъркайте до хомогенизиране.
  2. Стъпка 2
    Докато сосът изстива, в тиган изсипете зеленчуковия микс и го пригответе. Отделно в сусамовото масло пригответе скаридите, овкусени със сол и черен пипер. След като са готови ги залейте с предварително приготвения сладък сос.
  3. Стъпка 3
    В купа, върху канапе от сварен ориз, се добавят приготвените зеленчуци, а след това и скаридите със соса. Добавете още сладък сос и ястието е готово за сервиране. Добър апетит!