Трябва да приемете бисквитките на Youtube, за да видите този видеоклип
Аджапсандали с патладжани
Аджапсандали е популярно пролетно вегетарианско ястие, приготвяно от всяко грузинско семейство.
Лесни
6 човек/души
75 мин
Съставки
за 6 човек/души
Патладжани – 1.5 кг
Олио – ½ чаша
Домати – 500 г
Кориандър, босилек, магданоз – ½ връзка от всяко
Чушка – 2 броя
Лук – 3 глави
Чесън – 2 скилидки
Дафинов лист – 2 броя
Съставки за 6човек/души
Патладжани – 1.5 кг
Олио – ½ чаша
Домати – 500 г
Кориандър, босилек, магданоз – ½ връзка от всяко
Чушка – 2 броя
Лук – 3 глави
Чесън – 2 скилидки
Дафинов лист – 2 броя
Стъпка 1
Измийте патладжаните. Обелете ги, разрежете всеки от тях на четири по дължина и след това още веднъж или два пъти (зависи от дължината на патладжана).
Стъпка 2
Поставете парчетата патладжан в купа, посолете и ги оставете за половин час. Изстискайте ги, без да ги смачквате.
Стъпка 3
Когато бобът е готов, излейте водата в друг съд.
Стъпка 4
Когато лукът покафенее, сложете изстисканите патладжани в тигана и ги задушете.
Стъпка 5
Сложете дафиновия лист и чушките, нарязани на дължина.
Стъпка 6
Добавете нарязаните залени подправки и чесъна. Сол и пипер на вкус.
Съвет за готвене, заглавие
Предложения за сервиране: Оставете готовото ястие да изстине малко и след това го поставете в чиния с марули. Сервира се студено с пресни зеленчуци, сирене или говеждо месо.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда▶
Буда купичка
Bonduelle посреща лятото със свежа рецепта, богата на зеленчуков протеин и перфектна за топлия сезон.
Градинска салата с маслини и царевица
Перфектната салата за балансирана зеленчукова диета!