1. >Retsepti
  2. >Агнешко бутче с червено цвекло и кисели краставички

Агнешко бутче с червено цвекло и кисели краставички

Чудесна Великденска вечеря за двама
Лесни
2 човек/души
50 мин
Съставки
за 2 човек/души
800 г (2 консерви) червено цвекло Bonduelle

1 агнешко бутче

300 г кисели краставички

400 г заквасена сметана

100 мл олио

1 с.л. горчица

3 стръка пресен розмарин

сол, черен пипер
Съставки за 2човек/души
800 г (2 консерви) червено цвекло Bonduelle

1 агнешко бутче

300 г кисели краставички

400 г заквасена сметана

100 мл олио

1 с.л. горчица

3 стръка пресен розмарин

сол, черен пипер
  1. Стъпка 1
    Агнешкото се нарязва на хапки и се запържва с малко олио за около 10-15 минути.
  2. Стъпка 2
    Киселите краставички се нарязват на кубчета, а цвеклото от консерва се отцежда. Зеленчуците се изсипват върху месото и се задушават още малко на умерен огън, след което леко се овкусяват.
  3. Стъпка 3
    Добавете бадемовото мляко и подправете с къри паста, дижонска горчица, пресен кориандър и звездовиден анасон. Накрая добавете и бульона.
  4. Стъпка 4
    Месото и зеленчуците се изсипват в тавичка и се заливат със сметановия сос. Върху ястието се поставят стръкове пресен розмарин и то се запича за около 25 минути при температура от 180 градуса. Поднася се топло.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда
  • Пролетна паста с грах и аспержи

    Свежа рецепта, която носи пролетта в чинията Ви! Тази комбинация от паста и зеленчуци ще осигури минерали, аминокиселини и витамини, а Вие ще възвърнете енергията си.

  • Агнешка пастърма с млади картофи и черве...

    Идваме да Ви помогнем с нова рецепта, която може да Ви вдъхнови в приготвянето на празничната великд...

  • Крем супа от цвекло

    Перфектната супа, когато нямаш много време