Pinterest

Хумус с грах

Лесни
6 човек/души
15 мин
Съставки
за 6 човек/души
Продукти:

75 мл зехтин

2 ч.л. семена кимион

2 стръка пресен лук нарязан на едро

2 консерви сладък зелен грах Bonduelle

1 консерва зрял фасул Bonduelle

2 скилидки пасиран чесън

4 с.л. тахан

сок и кора от 1 лимон



за сервиране

2-3 арабски питки

2 с.л. зехтин

сол на люспи

сусам
Съставки за 6човек/души
Продукти:

75 мл зехтин

2 ч.л. семена кимион

2 стръка пресен лук нарязан на едро

2 консерви сладък зелен грах Bonduelle

1 консерва зрял фасул Bonduelle

2 скилидки пасиран чесън

4 с.л. тахан

сок и кора от 1 лимон



за сервиране

2-3 арабски питки

2 с.л. зехтин

сол на люспи

сусам
  1. Стъпка 1
    Налейте зехтина в тиган и затоплете. Добавете семената кимион, разбъркайте и гответе 30 секунди. Свалете съда от котлона и оставете за 10 минути.
  2. Стъпка 2
    Намажете арабските питки със зехтина от едната страна и поръсете сос сол и сусам. нарежете на триъгълници, сложете в тава покрита с хартия за печене и печете 8-10 минути в загрята до 180 градуса фурна, докато станат златисти и хрупкави. Извадете от фурната и прехвърлете в подходящ съд.
  3. Стъпка 3
    В кухненски робот сложете лука и смелете за кратко. Добавете чесъна и отцедените грах и боб. Смелете и прибавете тахана, лимоновите сок и кора и посолете на вкус. Пуснете уреда и докато работи налейте овкусения зехтин. Оставете уреда да работи до получаването на гладка паста.
  4. Стъпка 4
    Сложете хумуса в купички и гарнирайте със зърна грах, зехтин и запечен сусам. Сервирайте с препечените питки.