Хумус с грах
Лесни
6 човек/души
15 мин
Съставки
за 6 човек/души
Продукти:
75 мл зехтин
2 ч.л. семена кимион
2 стръка пресен лук нарязан на едро
2 консерви сладък зелен грах Bonduelle
1 консерва зрял фасул Bonduelle
2 скилидки пасиран чесън
4 с.л. тахан
сок и кора от 1 лимон
за сервиране
2-3 арабски питки
2 с.л. зехтин
сол на люспи
сусам
75 мл зехтин
2 ч.л. семена кимион
2 стръка пресен лук нарязан на едро
2 консерви сладък зелен грах Bonduelle
1 консерва зрял фасул Bonduelle
2 скилидки пасиран чесън
4 с.л. тахан
сок и кора от 1 лимон
за сервиране
2-3 арабски питки
2 с.л. зехтин
сол на люспи
сусам
Съставки за 6човек/души
Продукти:
75 мл зехтин
2 ч.л. семена кимион
2 стръка пресен лук нарязан на едро
2 консерви сладък зелен грах Bonduelle
1 консерва зрял фасул Bonduelle
2 скилидки пасиран чесън
4 с.л. тахан
сок и кора от 1 лимон
за сервиране
2-3 арабски питки
2 с.л. зехтин
сол на люспи
сусам
75 мл зехтин
2 ч.л. семена кимион
2 стръка пресен лук нарязан на едро
2 консерви сладък зелен грах Bonduelle
1 консерва зрял фасул Bonduelle
2 скилидки пасиран чесън
4 с.л. тахан
сок и кора от 1 лимон
за сервиране
2-3 арабски питки
2 с.л. зехтин
сол на люспи
сусам
- Стъпка 1Налейте зехтина в тиган и затоплете. Добавете семената кимион, разбъркайте и гответе 30 секунди. Свалете съда от котлона и оставете за 10 минути.
- Стъпка 2Намажете арабските питки със зехтина от едната страна и поръсете сос сол и сусам. нарежете на триъгълници, сложете в тава покрита с хартия за печене и печете 8-10 минути в загрята до 180 градуса фурна, докато станат златисти и хрупкави. Извадете от фурната и прехвърлете в подходящ съд.
- Стъпка 3В кухненски робот сложете лука и смелете за кратко. Добавете чесъна и отцедените грах и боб. Смелете и прибавете тахана, лимоновите сок и кора и посолете на вкус. Пуснете уреда и докато работи налейте овкусения зехтин. Оставете уреда да работи до получаването на гладка паста.
- Стъпка 4Сложете хумуса в купички и гарнирайте със зърна грах, зехтин и запечен сусам. Сервирайте с препечените питки.
Открийте също...